Οδός «Εθνικός Κήρυξ – Νational Herald Way» στη Νέα Υόρκη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε μια ιστορικής σημασίας για την Ομογένεια εξέλιξη, η πόλη της Νέας Υόρκης μετονόμασε την οδό μπροστά στα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» στο Κουίνς, σε «ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ – ΝΑTIONAL HERALD WAY».
Είναι η πρώτη φορά που το Δημοτικό Συμβούλιο της Νέας Υόρκης ενέκρινε την εγγραφή του ονόματος της Οδού στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα και συνάμα είναι η πρώτη φορά, τουλάχιστον για τα δεδομένα των δύο τελευταίων δεκαετιών, που ένας δρόμος της Νέας Υόρκης φέρει το όνομα ενός Ιδρύματος του Ελληνισμού, όπως ο «Εθνικός Κήρυκας».

NEW YURK MAYOS BILL DE BLASIO SIGNS BILL CO-NAMING STREET ETHNIKOS KIRIX-NATIONAL WAY DSC_4240
Στο παρελθόν έχουν ονομαστεί «Οδός Πατριάρχη Βαρθολομαίου» απέναντι από την Αρχιεπισκοπή στο Μανχάταν, «Οδός Αρχιεπισκόπου Ιακώβου» απέναντι από τον ναό των Αγίων Αικατερίνης και Γεωργίου στην Αστόρια, «Οδός Ντένη Συντήλα» στην Πλατεία Αθηνών, «Οδός (πυροσβέστη) Τζέιμς Παπαγεωργίου» απέναντι από την κοινότητα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Κορώνα και «Oδός Γκας (Κωνσταντίνου) Βλαχάβα» (εστιάτορα) στο Μπρούκλιν. Ο Δήμαρχος Μπιλ Ντε Μπλάσιο επικύρωσε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Νέας Υόρκης για την ονομασία 44 Οδών στο Μανχάταν, στο Μπρονξ, στο Κουίνς, στο Μπρούκλιν και στο Στάτεν Αϊλαντ.
Στην ειδική εκδήλωση που έγινε στο Surrogate Courthouse κοντά στο Δημαρχείο, ο δήμαρχος της κ. Μπιλ ντε Μπλάσιο επέδωσε στον κ. Αντώνη Η. Διαματάρη μία τιμητική αναμνηστική πένα.

NEW YURK MAYOS BILL DE BLASIO SIGNS BILL CO-NAMING STREET ETHNIKOS KIRIX-NATIONAL WAY DSC_4255
Υπενθυμίζεται ότι ο «Εθνικός Κήρυξ» είναι το μοναδικό πνευματικό ίδρυμα της Ομογένειας το οποίο έχει τιμηθεί με μία τέτοια τιμή ονοματοδοσίας οδού.
Ανάμεσα στους τιμηθέντες ήταν και ο αείμνηστος Δημήτρης Κστανάς. Παρόντες από την οικογένεια Καστανά ήταν η σύζυγός του κ. Νομική Καστανά η οποία μίλησε για τη ζωή του μακαριστού συζύγου της καθώς επίσης ο γιος του Γεώργιος και η θυγατέρα του Ματίνα Σιδεράκη.
Οι πιο συγκινητικές στιγμές της εκδήλωσης ήταν εκείνες οι οποίες σχετίζονταν με τις τιμητικές διακρίσεις αστυνομικών, πυροσβεστών και στρατιωτών οι οποίοι θυσίασαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της κοινωνίας και της χώρας.

NEW YURK MAYOS BILL DE BLASIO SIGNS BILL CO-NAMING STREET ETHNIKOS KIRIX-NATIONAL WAY DSC_4225
Η πινακίδα «Εθνικός Κήρυξ-National Herald Way» θα τεθεί επί του 30th Street μεταξύ 37th και 38th Avenues στο Λονγκ Αϊλαντ Σίτι.
Εν τω μεταξύ, προγραμματίζεται μία ειδική εκδήλωση η οποία τοποθετείται πλησίον της 101ης επετείου της εφημερίδας, η οποία είναι η 2α Απριλίου.
Το επίσημο ανακοινωθέν που εκδόθηκε από τον αρχηγό της πλειοψηφίας κ. Jimmy Bramer, ο οποίος προώθησε τη μετονομασία και αντιπροσωπεύει την περιοχή όπου βρίσκονται τα Γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα», αναφέρει τα εξής:
«Σήμερα είναι μία ιστορική στιγμή για την Ελληνοαμερικανική και Κυπριακή-Αμερικανική Κοινότητα στην πόλη μας, καθώς επίσημα αλλάζουμε την ονομασία της 30ής Οδού ανάμεσα στην 37η και 38η Λεωφόρο στην Αστόρια, σε ‘Εθνικός Κήρυξ-National Herald Way’.
Είμαι περήφανος που εισηγήθηκα αυτή τη σπουδαία τιμητική διάκριση τιμώντας την προσφορά του ‘Εθνικού Κήρυκα’ στη γειτονιά του σπιτιού μου στην Αστόρια και κάνοντας το ‘Εθνικός Κήρυξ – National Herald Way’ την πρώτο οδό στο Κουίνς με ελληνικά γράμματα.
Επί έναν αιώνα, ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ είναι ο φάρος προοδευτικής δημοσιογραφίας, βοηθώντας οικογένειες στην Κοινότητά μας που έχουν ανάγκη και συμβάλλοντας στα κοινωνικά και πολιτιστικά επιτεύγματα τα οποία καθιστούν την Αστόρια μία από τις καλύτερες συνοικίες και γειτονιές στην πόλη μας».
Ο ομογενής δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Κωνσταντινίδης είπε ότι «κατά τα περασμένα εκατό χρόνια ο ‘Εθνικός Κήρυξ’ είναι ένα αφοσιωμένο μέσον ενημέρωσης στην ελληνική γλώσσα για τους Ελληνοαμερικανούς σε ολόκληρη τη χώρα. Η κάλυψη σε βάθος αμφοτέρων των εγχώριων θεμάτων, καθώς επίσης εξωτερικής πολιτικής, αλλά και ειδήσεων που αφορούν και σχετίζονται με την Ελλάδα είναι ένας πολύτιμος θεσμός για την Κοινότητά μας. Είμαστε υπερήφανοι που τιμούμε την αφοσίωση του ‘Εθνικού Κήρυκα’ στην Κοινότητά μας με αυτή την ονοματοδοσία της οδού και ευχαριστώ τον δημοτικό σύμβουλο Van Bramer για τη δυναμική του ηγεσία».
Ο κ. Αντώνης Η. Διαματάρης, εκδότης-διευθυντής του «Εθνικού Κήρυκα», παραλαμβάνοντας την τιμητική διάκριση, είπε: «Είμαι βαθιά ικανοποιημένος που η πόλη της Νέας Υόρκης, μέσω του Γραφείου του Αρχηγού της Πλειοψηφίας Van Bramer, αποφάσισε να αναγνωρίσει τη σημαντική συμβολή του ‘Εθνικού Κήρυκα’ στην Κοινότητά μας και στην κοινωνία γενικότερα κατά τα περασμένα 100 χρόνια. Επιθυμώ να εκφράσω την εκτίμησή μου στον αρχηγό της πλειοψηφίας Van Bramer και στον δήμαρχο Μπιλ ντε Μπλάσιο για την τιμή η οποία μας αξίζει, δεδομένης της ιστορίας και των υπηρεσιών μας και την οποία εκτιμούμε βαθύτατα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available