Οι ένορκοι του Γουάινστιν επικεντρώνονται στην μάρτυρα Χάλεϊ

Ο Χάρβεϊ Γουάινστιν με την δικηγόρο του Ντόνα Ροτούνο αποχωρούν από το δικαστήριο την Τετάρτη. (AP Photo/John Minchillo)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Οι ένορκοι στη δίκη του Χάρβεϊ Γουάινστιν που κατηγορείται για βιασμό επικεντρώνονται στην κατάθεση της Μίριαμ Χάλεϊ, (Miriam Haley) που κατέθεσε ότι ο Γουάινστιν την κακοποίησε σεξουαλικά το 2006.

Οι ένορκοι στη δίκη βιασμού του Χάρβεϊ Γουάινστιν κατά τη δεύτερη ημέρα συζητήσεων ασχολήθηκαν με την κατάθεση της Χάλεϊ, βοηθού παραγωγού της πολύ γνωστής εκπομπής μόδας «Project Runway», που τον κατηγόρησε ότι την πίεσε για στοματικό έρωτα το 2006.

Οι ένορκοι έστειλαν στον δικαστή ένα σημείωμα λίγο πριν τις δέκα το πρωί της Τετάρτης ζητώντας να ακούσουν όλη την κατάθεση της βοηθού παραγωγού Μίριαμ Χάλεϊ. Η κ. Χάλεϊ είναι η μία από τις δύο γυναίκες των οποίων οι καταθέσεις σχημάτισαν τη δομή πάνω στην οποία «χτίστηκε» η κατηγορία κατά του Γουάινστιν.

Ο 67χρονος Γουάινστιν έχει δηλώσει αθώος στο πολιτειακό Ανώτατο Δικαστήριο του Μανχάταν σε πέντε κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένων βιασμού και επιθετικής σεξουαλικής συμπεριφοράς. Οι δύο κατηγορίες περί επιθετικής σεξουαλικής κακοποίησης απαιτούν από τους ενόρκους να βρουν ότι όντως ο Γουάινστιν πραγματοποίησε σοβαρή σεξουαλική επίθεση τουλάχιστον κατά δύο γυναικών. Εάν βρεθεί ένοχος σε αυτό και μόνο θα μπορούσε να τιμωρηθεί με ισόβια.

Αλλά, αργά την Τετάρτη, το δικαστήριο για μία ακόμη φορά μεταμορφώθηκε σε «πασαρέλα» για τις αναμνήσεις της κας Χάλεϊ, καθώς οι ένορκοι άκουγαν με πολύ προσοχή τους δύο δικαστικούς υπαλλήλους να διαβάζουν την μαρτυρία της από τις 27 Ιανουαρίου.

Η 42χρονη Χάλεϊ έχει καταθέσει ότι πρώτη φορά συνάντησε τον κ. Γουάινστιν σε μία πρεμιέρα ταινίας στο Λονδίνο το 2004. Δύο χρόνια μετά ο κ. Γουάινστιν τής βρήκε δουλειά στο τηλεοπτικό ριάλιτι μόδας «Project Runway».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available