Οι «Αγιοι» ανέβηκαν κατηγορία

Μία οικογένεια παίκτες, προπονητική ομάδα και φυσικά οπαδοί των «Αγίων» του St. Panteleimon στο Λονδίνο. Μετά το πρωτάθλημα κατέκτησαν και το Κύπελλο και έκλεισαν με τον καλύτερο τρόπο τη σεζόν. Φωτογραφία: St. Panteleimon.

Το ευχάριστο γεγονός για την Ποδοσφαιρική Ομάδα της καρδιάς των ομογενών του Λονδίνου, την St. Panteleimon FC, γνωστή και ως «Αγιοι», είναι πως μετά την εξασφάλιση του Πρωταθλήματος στη Λίγκα της Κομητείας του Middlesex, ανέβηκε κατηγορία.
Ετσι, από την ερχόμενη σεζόν, 2019-2020, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η Αγγλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία (English FA), θα παίζει στο ημιεπαγγελματικό Πρωτάθλημα Spartan South Midlands League – Division One. Είναι μια σπουδαία Λίγκα, με ελληνικότατο όνομα, της οποίας η Κατηγορία Α’ βρίσκεται στο 10ο επίπεδο της Αγγλικής Ποδοσφαιρικής Πυραμίδας.

Η εν λόγω Κατηγορία είναι ένα πλήρες αγγλικό πρωτάθλημα, με 20 ομάδες, οι οποίες θα έχουν να παίξουν 38 αγώνες στο πρωτάθλημα και άλλους στα διάφορα κύπελα. Επομένως, καταλαβαίνει κανείς ότι για να αγωνισθεί μια ομάδα σε τέτοιου τύπου πρωτάθλημα θα πρέπει να έχει εξαιρετική διοικητική οργάνωση, υγιές ταμείο και καλή οικονομική στήριξη, αθλητική στρατηγική και αφοσιωμένους φιλάθλους, αλλά πάνω απ’ όλα ποδοσφαιριστές που θα αγωνίζονται με πάθος και πλήρη προσήλωση στις αρχές και στους στόχους της ομάδας.
Αξίζει, επίσης, να αναφερθεί, πως στην ίδια Κατηγορία θα παίζει και μια άλλη Ομογενειακή Ομάδα, η Νέα Σαλαμίνα, με την οποία οι «Αγιοι» θα έχουν την ευκαιρία να παίζουν το «ελληνικό ντέρμπι» της Κατηγορίας.
Ας ευχηθούμε καλή επιτυχία και στις δύο Ομογενειακές Ομάδες και μακάρι στο τέλος της σεζόν να πανηγυρίσουν και οι δύο την άνοδό τους στην Κατηγορία Premier της Σπαρτιάτικης Λίγκας.
Οι αγώνες πρωταθλήματος, στο Spartan South Midlands League – Division One, ξεκινούν το Σάββατο 3 Αυγούστου. Σύντομα θα ανακοινωθεί το σχετικό αγωνιστικό πρόγραμμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available