«Οι αγορές ελπίζουν να γίνει πρόεδρος ο Πενς» λέει ο ομογενής επενδυτής Τζιμ Τσάνος

NΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο ομογενής επενδυτής Τζιμ Τσάνος (Jim Chanos) χαρακτήρισε «δυσλειτουργική» την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ και πρόσθεσε ότι «οι αγορές ελπίζουν να γίνει πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς».

Ο κ. Τσάνος, ο οποίος έχει υποστηρίξει Δημοκρατικούς υποψηφίους, είπε ότι οι επενδυτές θέλουν ένα «πιο σταθερό πρόσωπο», το οποίο θα μπορούσε να υλοποιήσει την ατζέντα των Ρεπουμπλικανών.

Οπως είναι γνωστό, ο Λευκός Οίκος τις τελευταίες ημέρες βρίσκεται σε κατάσταση αναστάτωσης, κυρίως λόγω της απόφασης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να προχωρήσει αιφνιδιαστικά στην απομάκρυνση του Τζέιμς Κόμεϊ από την ηγεσία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI). Υστερα από την απόφαση αυτή ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες ο Τραμπ είχε προσπαθήσει να σταματήσει την έρευνα που γινόταν σε βάρος του πρώην συμβούλου Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Μάικλ Φλιν.

«Στο τέλος της ημέρας οι αγορές θέλουν φοροαπαλλαγές με λιγότερες ρυθμίσεις», είπε χαρακτηριστικά ο Τζιμ Τσάνος μιλώντας στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια του συνεδρίου «SkyBridge Alternatives» στο Λας Βέγκας. «Σαν αστείο στους Ρεπουμπλικανούς φίλους μου, είναι σπουδαίο να έχεις χαμηλότερους φόρους στο εισόδημα, αλλά δυστυχώς με τους Ρεπουμπλικανούς προέδρους δεν έχεις εισόδημα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσάνος.

«Οι αγορές και οι Οικονομίες έχουν την τάση να τα πηγαίνουν καλύτερα με κυβερνήσεις Δημοκρατικών» είπε ο κ. Τσάνος, ο οποίος είναι ο ιδρυτής της «Kynikos Associates».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *