Οι Αμοργιανοί γιόρτασαν την 49η επέτειο της ιδρύσεως του Συλλόγου τους

Από αριστερά οι Σταμάτης Γαβαλάς, Παρασκευή Γαβαλά, Νικόλαος Γαβαλάς, Παναγιώτης Θεολογίτης, Μαρίνος Πράσινος, Νικήτας Θεολογίτης, Αννα Θεολογίτη, Βιολέτα Σμαράγδα, π. Νεκτάριος, Ελευθερία και Νίκος Γαβαλάς, Λευτέρης Κωβαίος,, Μαρία Κωβαίου, Ευάγγελος Γαβαλάς και Μαχαήλ Γαβαλάς. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Σύλλογος Αμοργού και νήσων Σκοινούσα, Δονούσα, Ηράκλεια και Κουφονήσια το Σάββατο 4 Νοεμβρίου, γιόρτασε στο «Terrace on The Park» στο Φλάσινγκ την 49η επέτειο της ιδρύσεώς του.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι συλλόγων και ομοσπονδιών, καθώς επίσης ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Δημητρίου Αστόριας, π. Νεκτάριος Παπαζαφειρόπουλος και πολυμελή αντιπροσωπεία της κοινότητας.

Ο π. Νεκτάριος αναφέρθηκε στην προσφορά των Αμοργιανών και του προέδρου του Νίκου Γαβαλά και, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι είναι υποστηρικτές και δωρητές της μεγαλωνύμου κοινότητας. Παράλληλα, τόνισε ότι ο κ. Γαβαλάς ανέλαβε και την ανακαίνιση του Δημοτικού Σχολείου στο Ντίτμαρς και κατάφερε να ολοκληρώσει το έργο σε χρόνο ρεκόρ.

Ο πρόεδρος Νίκος Γαβαλάς σε μια αναμνηστική φωτογραφία με μέλη του Συλλόγου και τον π. Νεκτάριο Παπαζαφειρόπουλο. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Ο κ. Γαβαλάς αναφέρθηκε στην προσφορά του Συλλόγου και τόνισε ότι του χρόνου θα γιορτάσουν το χρυσό ιωβηλαίο με μια σειρά εκδηλώσεων. Παράλληλα, είπε ότι μέρος των εσόδων θα διατεθούν για την ενίσχυση ευαγών ιδρυμάτων της Ομογένειας και του Αγίου Δημητρίου Αστόριας.

Αναφερόμενος στην αγάπη και στη βοήθεια προς τη γενέτειρα, είπε ότι τα τελευταία χρόνια λόγω της οικονομικής κρίσης ενισχύουν τα σχολεία της Αμοργού και των άλλων νησιών των Μικρών Κυκλάδων. Μετά τις προσφωνήσεις ακολούθησε ξεφάντωμα με την ορχήστρα του Νίκου Σοφού.

Ο Σύλλογος, όπως έχει γράψει ο «Ε. Κ.» έχει δικό του οίκημα στην 26-03 23η Λεωφόρο στο Ντίτμαρς της ελληνικής Αστόριας. Στεγάζεται στο ίδιο κτίριο στο ισόγειο του οποίου υπάρχει το γνωστό παντοπωλείο «Kyriako’s Deli», τα δε μέλη του χρησιμοποιούν την είσοδο που υπάρχει από την 26η Οδό.

Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *