Οι γυναίκες της Νέας Υόρκης στηρίζουν την Αραβέλλα Σιμωτά

Η ομογενής πολιτειακή βουλευτής της Νέας Υόρκης, Αραβέλλα Σιμωτά σε παλαιότερη ομιλία της στη Βουλή. Φωτογραφία: Πολιτειακή Βουλή της ΝΥ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Το εγκώμιο της πολιτειακής βουλευτού, Αραβέλλα Σιμωτά, έπλεξαν με άρθρο τους στην εφημερίδα «Queens Eagle», τρεις γυναίκες, πρώην υπάλληλοι της Πολιτειακής Βουλής, στηρίζοντας την προσπάθειά της για επανεκλογή.

Πρόκειται για τις Ελίζαμπεθ Κρόδερς (Elizabeth Crothers), Λι Χέμπερτ (Leah Hebert) και Τόρυ Κέλλυ (Tori Kelly), οι οποίες έχουν βιώσει τον εφιάλτη της σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης. Οπως τονίζεται στο άρθρο που συνυπογράφουν, το οποίο τιτλοφορείται «Γιατί τα θύματα σεξουαλικής βίας (survivors) χρειάζονται την Αραβέλλα Σιμωτά στο Ολμπανυ», η ομογενής πολιτικός πρωτοστάτησε και ήταν εμπράκτως στο πλευρό τους.

«Κατά την διάρκεια της πρώτης ακρόασης – εδώ και 25 χρόνια – για την σεξουαλική παρενόχληση στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, τα θύματα παρενόχλησης και σεξουαλικής βίας κατέκλυσαν την αίθουσα για να διηγηθούν την ιστορία τους. Η Πολιτειακή Βουλευτής Αραβέλλα Σιμωτά, είπε: ‘Σας βλέπουμε και σας ακούμε’. Για πολλές από εμάς, ήταν η πρώτη φορά που οι τραυματικές εμπειρίες μας ακούστηκαν δημόσια και αυτές οι λέξεις μας άγγιξαν βαθιά: Οι θύτες μας είχαν εργαστεί όλοι στην Πολιτειακή Βουλή. Τώρα εμείς λέμε στην Αραβέλα: ‘Σε βλέπουμε, σε ακούμε. Δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ακουστεί, ούτε να έχουμε αυτήν την πρόοδο χωρίς εσένα’. Ελπίζουμε κι άλλοι να έχουν αυτήν την πρόοδο’», αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο των τριών γυναικών, που παραθέτουν στοιχεία ότι το 80% των εργαζόμενων γυναικών έχει βιώσει ανάλογη δυσάρεστη εμπειρία.

Κατόπιν, οι συντάκτριες εστιάζουν στις δυο ακροάσεις θυμάτων σεξουαλικής παρενόχλησης που πραγματοποιήθηκαν στην Πολιτειακή Βουλή, αναφέροντας πως η Αραβέλλα Σιμωτά ήταν μια από τους έξι μόλις αντιπροσώπους, που έδειξαν ευαισθησία στο θέμα.

«Η Αραβέλλα είναι μια δημόσια λειτουργός πριν από πολιτικός», αναφέρουν σε άλλο σημείο της δημοσίευσης, καλώντας τους ψηφοφόρους, και ειδικά τις γυναίκες, να την στηρίξουν.

«Σε αυτό το κρίσιμο σημείο, σας καλούμε να ψηφίσετε την Αραβέλλα Σιμωτά, μια υποψήφια που υποστηρίζει ενεργά τα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης. Εχει σημασία», καταλήγει το δημοσίευμα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available