Οι εορτασμοί του Δεκαπενταύγουστου της Ελληνικής Κοινότητας Μόντρεαλ

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. ΚΑΝΑΔΑΣ. Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Δεκαπενταύγουστου στο Μόντρεαλ ξεκίνησαν την παραμονή 14 Αυγούστου με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον ιερό ναό Κοίμησης της Θεοτόκου χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου κ. Σωτηρίου, με συμμετοχή όλων των ιερέων της περιοχής.

Ακολούθησε, με κάθε λαμπρότητα, η Λιτανεία της Ιερής Εικόνας της Παναγίας, την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών. Την Πέμπτη 15 Αυγούστου, άνοιξε το τετραήμερο πανηγύρι που διοργανώνει κάθε χρόνο η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ (ΕΚΜΜ), στην περιοχή του Παρκ Εξτένσιον.

Πρωταγωνιστικό ρόλο έπαιξαν τα χορευτικά συγκροτήματα και οι εκατοντάδες επισκέπτες, που «μεταμόρφωσαν» τη διασταύρωση των οδών St. Roch και Outremont σε μια τεράστια πίστα, επιδεικνύοντας τις ικανότητές τους στους παραδοσιακούς και μοντέρνους χορούς.

Την πανηγυρική εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Αντωνόπουλος, ο π. Χαράλαμπος Τζιντής, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, Μιχάλης Γαβριηλίδης, η ομοσπονδιακή βουλευτής Εμμανουέλλα Λαμπροπούλου, ο επαρχιακός βουλευτής Αντρέ Φοντετσίλα, η δήμαρχος του Διαμερίσματος Villeray Saint-Michel Parc-Extension, Τζιουλιάνα Φουμαγκάλι, η οποία εκπροσώπησε την δήμαρχο του Μόντρεαλ, Βαλερί Πλαντέ, η αντιπρόεδρος και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Μόντρεαλ, Μάγδα Ποπεάνου, η δημοτική σύμβουλος Μαίρη Ντέρου και ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της ΕΚΜΜ, Ανδρέας Κριλής.

Η ΕΚΜΜ εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της στους δεκάδες εθελοντές, που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους και συνέβαλαν στην επιτυχία του πανηγυριού και ιδιαιτέρως στα μέλη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου, στα μέλη των Περιφερειακών Συμβουλίων Μόντρεαλ, Λαβάλ και Νότιας Ακτής και στη νεολαία του «Met Youth» για τις αμέτρητες ώρες που διέθεσαν. Επίσης, ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στους υποστηρικτές και χορηγούς, καθώς και στις χιλιάδες κόσμου που παρευρέθηκαν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available