Οι ΗΠΑ σε ταξιδιωτική οδηγία προς Αμερικανούς αυξάνουν την επικινδυνότητα για την Τουρκία

(AP Photo/Emrah Gurel, FILE)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι ΗΠΑ στην πιο πρόσφατη ταξιδιωτική τους οδηγία αυξάνουν στον βαθμό 3 της κλίμακας επικινδυνότητας την Τουρκία, αναφέροντας «ξανασκεφτείτε το ταξίδι» εκεί λόγω «τρομοκρατίας και αυθαίρετων κρατήσεων».

Ακόμη, προειδοποιούν: «Μην ταξιδέψετε σε περιοχές κοντά στα σύνορα της Συρίας και του Ιράκ λόγω τρομοκρατίας και απαγωγών».

Εκτός όμως από τους κινδύνους τρομοκρατικής επίθεσης και απαγωγής, το αμερικανικό ΥΠΕΞ αναφέρει ότι οι τουρκικές Αρχές έχουν θέσει υπό κράτηση «δεκάδες χιλιάδες άτομα, μεταξύ των οποίων και πολίτες των ΗΠΑ για εικαζόμενες σχέσεις με τρομοκρατικές οργανώσεις, με βάση ελάχιστα ή μυστικά αποδεικτικά στοιχεία και λόγους που φαίνονται να είναι πολιτικά υποκινούμενοι».

«Οι πολίτες των ΗΠΑ έχουν επίσης υποστεί απαγορεύσεις ταξιδιών που τους εμποδίζουν να αναχωρήσουν από την Τουρκία. Συμμετοχή σε διαδηλώσεις, που δεν εγκρίνονται ρητά από την κυβέρνηση της Τουρκίας, καθώς και κριτική προς την κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένων στα social media, μπορεί να έχουν ως αποτέλεσμα τη σύλληψη», επεσήμανε η οδηγία.

Πηγή: travel.state.gov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available