Οι Ικαριώτες ΗΠΑ-Καναδά σε συνέδριο μακροζωίας

Μέλη της Πανικαριανής Αδελφότητας ΗΠΑ- Καναδά σε πρόσφατη φωτογραφία. Στο μέσο ο πρόεδρος Γιώργος Παράλεμος. Φωτογραφία αρχείου: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ.

Του Ζώη Μαρίνου.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ. Πασίγνωστη σ’ όλη την υφήλιο για την παροιμιώδη μακροζωία των κατοίκων της, η Ικαρία ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Αύγουστο το 1ο Βιωματικό Συνέδριο Μακροζωίας, στη διοργάνωση του οποίου συνδράμει ενεργά η Πανικαριακή Αδελφότητα ΗΠΑ και Καναδά, ενώ τις εργασίες του έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν και δημοσιογράφοι γνωστών περιοδικών από τη Νέα Υόρκη.

«Είναι το πρώτο συνέδριο αυτής της μορφής που φιλοξενείται στην Ικαρία και στόχος του είναι να προβληθεί η ιδέα της ευτυχισμένης μακράς ζωής που απολαμβάνουν οι κάτοικοι του νησιού» αναφέρει σε ενημερωτικό της σημείωμα προς τα μέλη της η Πανικαριακή Αδελφότητα, πρόεδρος της οποίας είναι ο Γιώργος Παράλεμος.

Ενδιαφέρον είναι ότι το συνέδριο εστιάζει και αναλύει τα πέντε βήματα της μακροζωίας όπως τα περιγράφουν οι διοργανωτές του και τα οποία συμπυκνώνονται ως εξής: Διαλογισμός στη φύση, μακροβιοτική διατροφή της Ικαρίας, ήπια κίνηση στο νερό (ενεργειακή άσκηση και αναπνοές), μεσημεριανή ανάπαυση και οι σχέσεις με τους άλλους.

Και μαζί «ανοικτό πνεύμα και η έννοια της κοινότητας στην καθημερινότητα και στις χαρές της που χαρακτηρίζουν τον τρόπο ζωής της Ικαρίας», όπως υπογραμμίζει η Πανικαριακή Αδελφότητα ΗΠΑ και Καναδά.

Η Ικαρία κατατάσσεται στα πέντε μέρη του πλανήτη με τους μακροβιότερους κατοίκους. Το συνέδριο στοχεύει να μεταλαμπαδεύσει τα μυστικά του τρόπου ζωής του νησιού στο κοινό της Αμερικής και της Ευρώπης. Αλλωστε, ήδη η διεθνής φήμη που αποκτά η Ικαρία έχει συμβάλει στην ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος και στην ανάπτυξη του νησιού.

Το συνέδριο οργανώνεται υπό την αιγίδα του υπουργείου Τουρισμού, του ΕΟΤ, του Συλλόγου «Ράχες» την εν Αθήναις Ραχιωτών, της Πανικαριακής Αδελφότητας Αθηνών και της αντίστοιχης Αδελφότητας ΗΠΑ – Καναδά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *