Οι μαθητές της 8ης τάξης του «Αργύριος Φάντης» πάνε Ελλάδα

Η δασκάλα Ιωάννα Γλαβά και οι μαθητές Νικολέττα Βλήτα, Ροδιά Καλαμαρά, Βασίλης Πιτσούλης, Ανδριάνα Χαλιώτη, Elaina Adamo, Julia Adelaine, Miles Dalmas, Kayla Gaspard και Jamai Williams. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σχολείου Αργύριος Φάντης.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι μαθητές της 8ης τάξης του Ημερήσιου Σχολείου «Αργύριος Φάντης» του Μπρούκλιν το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου θα αναχωρήσουν από το Διεθνές αεροδρόμιο «Κένεντι» και το μεσημέρι της Κυριακής θα αφιχθούν στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» όπου θα τους υποδεχτούν οι μαθητές και οι δάσκαλοι του ιδιωτικού σχολείου Μωραϊτη.

Τους μαθητές θα συνοδεύσουν οι δασκάλες Ιωάννα Γλαβά (των ελληνικών) και Εμυ Λίντεν (των αγγλικών), καθώς επίσης και μερικοί γονείς.

Η κ. Γλαβά μιλώντας στον «Εθνικό Κήρυκα» επεσήμανε ότι οι προσπάθειες για τη σύμπραξη του Σχολείου «Αργύριος Φάντης» του Μπρούκλιν του ιδιωτικού σχολείου Μωραϊτη και του 4ου Γυμνασίου Νέoυ Ηρακλείου ξεκίνησαν την περασμένη σχολική χρονιά.

«Είναι η πρώτη φορά που ένα ελληνοαμερικανικό σχολείο της Νέας Υόρκης πηγαίνει στην Ελλάδα στο πλαίσιο της σύμπραξης ανταλλαγών μεταξύ 3 σχολείων. Το Σεπτέμβριο του 2017 το Ελληνικό Τμήμα του ‘Α. Φάντης’ ξεκίνησε πρώτα με τη ‘Σχολή Μωραϊτη’ τη σύμπραξη αυτή, η οποία θα ολοκληρωθεί με την επίσκεψη της 8ης τάξης του Φάντη στα δύο παραπάνω σχολεία το Φεβρουάριο και των μαθητών του Μωραϊτη στη Νέα Υόρκη τον Απρίλιο».

Οι μαθητές της 8ης Τάξης. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση Σχολείου Αργύριος Φάντης.

Ερωτηθείσα για τις προετοιμασίες, η κ. Γλαβά είπε ότι οι μαθητές έχουν ήδη προετοιμαστεί και θα παρουσιάσουν ένα power point σχετικά με τη ζωή στη Νέα Υόρκη και τα ελληνοαμερικανικά σχολεία.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης, όπως ανέφερε, θα διαρκέσει οκτώ ημέρες και οι μαθητές του «Α. Φάντης» θα επισκεφθούν τη Σχολή Μωραϊτη και θα ανταλλάξουν πληροφορίες και εμπειρίες σχετικές με τα εκπαιδευτικά συστήματα των δύο χωρών.

Η Σχολή Μωραϊτη θα δεχτεί τους μαθητές του «Αργύριος Φάντης» στους χώρους του σχολείου της αφήνοντάς τους να παρακολουθήσουν μαθήματα σε τάξεις και δείχνοντάς τους τον τρόπο διδασκαλίας, τα σχολικά βιβλία και τις δραστηριότητες των Ελλήνων μαθητών της β’ Γυμνασίου.

Οι μαθητές του «Α. Φάντης» θα επισκεφθούν και το 4ο Γυμνάσιο Νέου Ηρακλείου ώστε να έχουν μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα της εκπαίδευσης στην Ελλάδα.

Τα παιδιά θα έχουν επίσης την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ακρόπολη και μουσεία της Αθήνας, να παρακολουθήσουν διάφορα εκπαιδευτικά προγράμματα και να κάνουν εκδρομή στις Μυκήνες και στους Δελφούς.

Τον Απρίλιο μαθητές της Σχολής Μωραϊτη θα ταξιδέψουν στη Νέα Υόρκη για να επισκεφθούν το σχολείο «Αργύριος Φάντης» και να παρακολουθήσουν μαθήματα στις τάξεις.

Ερωτηθείσα για τους χορηγούς αυτής της επίσκεψης, η κ. Γλαβά ανέφερε πως την εκδρομή την στήριξε οικονομικά ο Πέτρος Βλήτας, ο οποίος πρόσφερε τα αεροπορικά εισιτήρια των παιδιών. Επίσης, μια κυρία που επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία της πλήρωσε τα έξοδα δύο μαθητών.

Το εν λόγω σχολείο το Σάββατο θα γιορτάσει την 54η επέτειο του Μπρούκλιν και θα συνδυαστεί με την 104η επέτειο της ιδρύσεως του Καθεδρικού Ναού των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης του Μπρούκλιν.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available