Οι νικητές του διαγωνισμού έκθεσης της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας ΗΠΑ

Ο κ. Νικόλας Γκατζογιάννης με τους δύο νικητές του διαγωνισμού έκθεσης. Φωτογραφία: Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η Πανηπειρωτική Ομοσπονδία Αμερικής απένειμε τα χρηματικά βραβεία στους νικητές του διαγωνισμού που είχε κηρυχθεί πέρυσι για το πώς αισθάνονται οι νέοι άνθρωποι που έχουν οικογενειακούς δεσμούς με τη γενέτειρα περιοχή τους.

Δόθηκαν δύο βραβεία $2.500 (δυόμισι χιλιάδων δολαρίων), ένα από κάθε περιοχή της Ηπείρου, η μισή στα σύνορα της Αλβανίας και η άλλη μισή στην Ελλάδα.

Οι δύο νικητές είναι η Ολγα Φώτου, η οποία κάνει μεταπτυχιακές σπουδές για το πτυχίο Μάστερ στην Ψυχολογία στο Assumption College της πόλης Γούστερ της Μασαχουσέτης και ο Οθων Παγούμης, δευτεροετής φοιτητής στο University of Massachusetts στην πόλη Λόουελ της Μασαχουσέτης, στον κλάδο της Βιοϊατρικής Μηχανικής.

Η Ολγα Φώτου κατάγεται από το χωριό Σελειό της Βορείου Ηπείρου και ο Οθων Παγούμης από την Αρίστη της Ηπείρου και τη Χειμάρρα της Βορείου Ηπείρου.

Τις επιταγές επέδωσε στους δύο νικητές ο πρόεδρος της Πανηπειρωτικής Ομοσπονδίας συγγραφέας κ. Νίκος Γκατζογιάννης, ο οποίος τους συνεχάρη για την αφοσίωσή τους στην Ηπειρο και τους ευχήθηκε επιτυχία στις καριέρες τους στους κλάδους που έχουν επιλέξει.

Σύμφωνα με τον κ. Γκατζογιάννη, ο διαγωνισμός είναι μέρος από ένα ευρύτερο πρόγραμμα που έχει εγκαινιάσει η Πανηπειρωτική ελπίζοντας να κεντρίσει το ενδιαφέρον νέων ανθρώπων για την Ηπειρο οι οποίοι ενδεχομένως να μην αισθάνονται τους δεσμούς για τον τόπο των προγόνων τους όπως έκαναν οι γονείς και οι παππούδες τους.

Ο κ. Γκατζογιάννης είπε επίσης ότι άλλο ένα πρόγραμμα που προωθεί η Πανηπειρωτική είναι η εντατική μαθητεία της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων κάθε Ιούλιο όπου τα Ελληνοαμερικανόπουλα έχουν την ευκαιρία να καλυτερεύσουν τη γνώση τους για την ελληνική γλώσσα.

Επίσης, μαθαίνουν για την ιστορία και τον Πολιτισμό της Ηπείρου. Πάνω από 60 παιδιά έχουν συμμετάσχει σ’ αυτό το πρόγραμμα, το οποίο η Πανηπειρωτική προωθεί από κοινού με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ηπειρωτών ανά τον Κόσμο.

Ολα τα έξοδα είναι πληρωμένα εκτός από το αεροπορικό εισιτήριο. Οποιος ενδιαφέρεται να μάθει περισσότερα σχετικά μπορεί να έρθει σε επικοινωνία με τον κ. George Nanis, αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας στο geonanis@gmail.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available