«Οι ομογενείς πρέπει να ψηφίζουν», λέει ο Ευτύχιος Δαμηλάκης

Ο ομοσπονδιακός βουλευτής της Φλόριδας Γκας Μπιλιράκης και ο Ευτύχιος Δαμηλάκης, σύμβουλος του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων. Φωτογραφία: Ευγενική παραχώρηση του κ. Ευτυχίου Δαμηλάκη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. «Οι ομογενείς δικαιούνται και πρέπει να ψηφίζουν», επεσήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του στον «Ε.Κ» ο Ευτύχιος Δαμηλάκης, σύμβουλος του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη.

Ο κ. Δαμηλάκης επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον καθώς επίσης και τη Νέα Υόρκη, όπου είχε συναντήσεις με τον ομοσπονδιακό βουλευτή της Φλόριδας, Γκας Μπιλιράκη, με τον πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Ινστιτούτου (ΑΗΙ) Νίκο Λαριγκάκη, καθώς επίσης με άλλους εκπροσώπους της Ομογένειας και τους επικεφαλής των διπλωματικών αρχών στις δύο πόλεις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νέα Υόρκη είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με Κρήτες συμπατριώτες του και να συναντηθεί με την υποψήφια δήμαρχο της Νέας Υόρκης Νικόλ Μαλλιωτάκη, στο πλαίσιο του ετήσιου χορού του ιστορικού Συλλόγου Κρητών «Ομόνοια».

Ο κ. Ευτύχιος Δαμηλάκης.

Αναφερόμενος στους στόχους της επισκέψεώς του είπε ότι «η επίσκεψη έγινε έναν περίπου χρόνο μετά την επίσκεψη του προέδρου της Ενωσης Κεντρώων Βασίλη Λεβέντη στη Νέα Υόρκη και την ομιλία του στο Σταθάκειο Κέντρο και ότι είχε ως στόχο την προώθηση των θέσεων της Ενωσης Κεντρώων και την σύσφιξη των σχέσεων του κόμματος με την Ομογένεια».

Ερωτηθείς για τη θέση της Ενωσης Κεντρώων για το μείζον θέμα της ψήφου των ομογενών, τόνισε ότι «οι ομογενείς πάση θυσία πρέπει να ψηφίζουν και να έχουν ενεργό ρόλο».

Η Ενωση Κεντρώων, υπογράμμισε, θα καταθέσει τη δική της πρόταση νόμου για την ψήφο ομογενών και τόνισε ότι είναι αποφασισμένοι να συνεργαστούν και με άλλες πολιτικές δυνάμεις ούτως ώστε να διασφαλιστεί το «συνταγματικό δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι στους αποδήμους».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τα αιτήματα των ομογενών, είπε ότι ένα από τα καίρια θέματα που απασχολούν τους ομογενείς και τις ελληνοαμερικανικές οργανώσεις είναι η διατήρηση του πολιτισμού και της γλώσσας και η μεταλαμπάδευσή τους στις επόμενες γενιές.

Ο κ. Δαμηλάκης ανέφερε ότι η Ομογένεια χρειάζεται καλύτερη οργάνωση, μεγαλύτερη συνεννόηση και ένα ισχυρό συντονιστικό όργανο, ικανό να συντονίσει τη δράση τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και σε τοπικό επίπεδο.

«Οι ομογενείς σε ατομικό επίπεδο διαπρέπουν και οφείλουν, μπορούν και πρέπει να διαπρέπουν και σε συλλογικό επίπεδο», είπε ο κ. Δαμηλάκης εκφράζοντας ταυτόχρονα τον θαυμασμό του για τα επιτεύγματα της φαρμακοβιομηχανίας «SigmaPharm Laboratories» την οποία είχε την τύχη να επισκεφθεί και του προέδρου του ΔΣ και διευθύνοντα συμβούλου, Δρ. Σπύρου Σπυρέα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *