Οι ομογενείς του Στάτεν Αϊλαντ στην Παρέλαση της 5ης Λεωφόρου στη ΝΥ (φωτογραφίες)

Από αριστερά, Φλώρα Δραγάζη, Παναγιώτα Καρύδη με ομάδα μαθητών. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

ΣΤΑΤΕΝ ΑΙΛΑΝΤ. Οι ομογενείς του Στάτεν Αϊλαντ συμμετείχαν με υπερηφάνεια και ενθουσιασμό στην παρέλαση της 5ης Λεωφόρου, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 14 Απριλίου.

Ενορίτες, μαθητές του Ελληνικού και Κατηχητικού σχολείου, μέλη του εκκλησιαστικού συμβουλίου, της Φιλοπτώχου Αδελφότητας και των προγραμμάτων νεολαίας, αναχώρησαν με αυτοκίνητα και λεωφορεία για το Μανχάταν αμέσως μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας.

Ο π. Νικόλαος Πετροπουλάκος ανέφερε στον «Ε.Κ.» ότι κάθε χρόνο η κοινότητα στηρίζει την παρέλαση διότι, όπως είπε, εκτός των άλλων προβάλλονται στη Νέα Υόρκη και σε όλο τον Κόσμο τα ιδεώδη του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Η πρόεδρος της Φιλοπτώχου Αδελφότητας, Γεωργία Βλήτα, επεσήμανε την αξία της μνήμης και της γνώσης της ένδοξης Ελληνικής Ιστορίας. «Παρελάσεις σαν τη σημερινή», πρόσθεσε, «αποτίουν φόρο τιμής στους αγωνιστές του 1821 και διδάσκουν στους νέους τη σημασία της πατρίδας».

Ο κ. Μανώλης Βλαστάκης, μέλος του συλλόγου «Κρητική Φιλοξενία» τόνισε ότι η παρέλαση της 5ης Λεωφόρου στέλνει μήνυμα ενότητας και ελπίδας για τον Ελληνισμό. Οπως ανέφερε, «οι αγωνιστές του 1821 και η θυσία τους μας διδάσκουν, πριν απ’ όλα, ότι είμαστε Λαός και Εθνος της Ελευθερίας».

Ο κ. Γιώργος Καρύδης, διοργανωτής της παρέλασης από το 1985, ευχήθηκε χρόνια πολλά στην Ομογένεια, χαρακτηρίζοντας την επέτειο της 25ης Μαρτίου ως την μεγαλύτερη γιορτή του Ελληνισμού.

Ο ιερατικός προϊστάμενος της κοινότητας, π. Νικόλαος Πετροπουλάκος δίπλα στην Ελληνική σημαία. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ομάδα νεολαίας της κοινότητας. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Από αριστερά, Χρυσούλα Κουνιδάκη, Νίκη Κουνιδάκη, Αντωνία Καράκη, Χαρίλαος Καράκης. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Από αριστερά, Σοφία Καπούτο, Παναγιώτα Λαδιά, Ευαγγελιά Πλατή, πρόεδρος εκκλησιαστικού συμβουλίου, Πόπη Βλαστάκη, Φλώρα Δραγάζη, Παναγιώτα Φυτίδη, Βασιλική Τσόκρη. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Ομάδα νεολαίας της κοινότητας. Φωτογραφίες: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς
Μέλη της κοινότητας, από αριστερά, Χριστίνα Χαρίτη, Πέτρος Βλήτας, Γεωργία Βλήτα, Γιώργος Καρύδης, Μαρία Baggs-Καρύδη, Ντι Σιδηρόπουλου, Δημήτρης Σιδηρόπουλος. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Μιχάλης Κακιάς

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available