Οι σταρ των Οσκαρ τρέχουν από την απονομή στα πάρτι

(Photo by Charles Sykes/Invision/AP)

ΛΟΣ ΑΝΤΖΕΛΕΣ. Κανόνας τείνει να γίνει το γεγονός ότι οι σταρ των Οσκαρ κάνουν δύο διαφορετικές εμφανίσεις, μία στην τελετή απονομής και μία στα πάρτι που ακολουθούν. Κι αυτό, διπλασιάζει την πιθανότητα για τις σταρ να βρεθούν στη λίστα των πιο καλοντυμένων στο κόκκινο χαλί.

Παλαιότερα οι παρευρισκόμενες στην τελετή απονομής των βραβείων της Αμερικανικής Ακαδημίας Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών ετοιμάζονταν μία φορά για το μεγάλο γεγονός. Στη συνέχεια όμως υπήρξε μια στροφή.

Πιθανότατα, όλα ξεκίνησαν στην τελετή απονομής των οσκαρ το 2010 με την Κάμερον Ντίαζ να αλλάζει το βραδινό φόρεμα Oscar de la Renta με ένα κομψό, στενό μέχρι το γόνατο Victoria Beckham φόρεμα στο Vanity Fair afterparty. Τα επόμενα χρόνια, συνέχισαν οι σταρ να επιλέγουν τις διαφορετικές εμφανίσεις στην τελετή απονομής και στα πάρτι που ακολουθούν.

Γιατί λοιπόν η αλλαγή; αναφέρει δημοσίευμα του «Hollywood Reporter». Πρώτον, υπάρχει το θέμα της άνεσης, καθώς είναι πολύ πιο εύκολο να πάει κάποια σε πάρτι με φόρεμα κοκτέιλ και όχι με τουαλέτα, με την οποία εμφανίζεται στο κόκκινο χαλί και στην τελετή απονομής.

Υπάρχει όμως και το ζήτημα της προστασίας του φορέματος. Επειδή πολλές από τις δημιουργίες σχεδιαστών -η τιμή των οποίων ανέρχεται σε εξαψήφιο αριθμό- είναι δανεικές για την εκδήλωση, οι οίκοι μόδας δεν θέλουν λεκέδες από Moet. Προς συμμόρφωση με τους όρους ασφάλισης, ορισμένα κοσμήματα πρέπει επίσης να επιστραφούν αμέσως μετά την εκδήλωση, καθώς καλύπτονται πολύτιμοι λίθοι εκατομμυρίων δολαρίων αποκλειστικά και μόνο για το κόκκινο χαλί και την τελετή απονομής των βραβείων, όχι για τα πάρτι.

Στο μεταξύ, πέντε ταινίες που έχει χρηματοδοτήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στόχευσαν ψηλά στην τελετή απονομής των Οσκαρ της Κυριακής:
Ανάμεσά τους η γνωστή πλέον «Η Ευνοούμενη» (ιρλανδο-βρετανικο-αμερικανική συμπαραγωγή), που σκηνοθέτησε ο Γιώργος Λάνθιμος και η πολωνική ταινία «Ψυχρός Πόλεμος» του Πάβελ Παβλικόβσ

Ολα κύλισαν άψογα στη γενική πρόβα του Σαββάτου, όπου στη διπλανή φωτογραφία διακρίνεται η Queen Latifah να εισέρχεται στη σκηνή για το δικό της στιγμιότυπο στην τελετή.
(Photo by Charles Sykes/Invision/AP)
κι. Και οι δύο ταινίες φιλοδοξούν να κατακτήσουν σημαντικά βραβεία όπως Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας και Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου.

Επίσης, οι ταινίες «Never Look Αway» (Γερμανία), «Σύνορο» (Σουηδία) και «Η σύζυγος» (Σουηδία/ΗΒ/ΗΠΑ) επίσης συναγωνίστηκαν για ένα από τα πολυπόθητα αγαλματάκια.

Το Πρόγραμμα MEDIA-Δημιουργική Ευρώπη στηρίζει την παραγωγή περίπου 430 και τη διανομή 500 ταινιών κάθε χρόνο.

Τα τελευταία χρόνια, ταινίες όπως οι «Toni Erdmann», «Το τετράγωνο», «Η ψυχή και το σώμα» ταινίες κινουμένων σχεδίων όπως οι «Loving Vincent» και «Η κόκκινη χελώνα», αλλά και το ντοκιμαντέρ «Δεν είμαι ο νέγρος σου» ήταν υποψήφιες για το βραβείο χωρίς να το κερδίσουν. Φέτος έλειπε ένα ντοκιμαντέρ ή μια ταινία κινουμένων σχεδίων, αλλά «Η Ευνοούμενη» υπήρξε υποψήφια στις σημαντικότερες κατηγορίες, γεγονός ασυνήθιστο.

Ταινίες με την υποστήριξη MEDIA διακρίνονται και σε μεγάλα φεστιβάλ όπως οι Κάνες ή η Μπερλινάλε. Την περασμένη εβδομάδα, η ταινία «Out Stealing Horses» κέρδισε την Αργυρή Αρκτο Καλλιτεχνικού Επιτεύγματος στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου στο Βερολίνο.

Πηγές: «ΑΜΠΕ», «Reuters»

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available