Οι Τούρκοι έστειλαν ξανά πτήση προς Πάφο μέσω Ρόδου

Το είχαν ξανακάνει οι Τούρκοι απαγορεύοντας απευθείας πτήση από αεροδρόμιό της στην Πάφο.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Αεροσκάφος της πολωνικής εταιρείας, Enter Air που εκτελούσε την πτήση Βαρσοβία – Πάφος, μετά από αναγκαστική προσγείωση στην Τουρκία, υποχρεώθηκε να συνεχίσει το ταξίδι του στην Κύπρο, μέσω Ρόδου.

Συγκριμένα, η πτήση με αριθμό Ε45087 ξεκίνησε από τη Βαρσοβία με προορισμό την Πάφο, όταν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού ένας επιβάτης παρουσίασε ιατρικό πρόβλημα. Το αεροσκάφος αναγκάστηκε να παρεκλίνει της πορείας του και να προσγειωθεί στην Αττάλια της Τουρκίας για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Στη συνέχεια, οι τουρκικές Αρχές, κατά τη πάγια τακτικής τους να μη αναγνωρίζουν την Κυπριακή Δημοκρατία, δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να συνεχίσει την πτήση προς Κύπρο, απαιτώντας να αλλαχθεί το σχέδιο πτήσης και το αεροπλάνο να ταξιδέψει προς Ρόδο και στη συνέχεια προς την Πάφο, όπου είναι και ο τελικός του προορισμός.

Οι πιλότοι σε συνεννόηση με την εταιρεία προχώρησαν σε αλλαγή του σχεδίου πτήσης, κατά το οποίο το αεροσκάφος απογειώθηκε από την Αττάλεια, κατευθύνθηκε προς το FIR Αθηνών, όπου και προσγειώθηκε στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Ρόδου «Διαγόρας». Στη συνέχεα αναχώρησε κανονικά για Πάφο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *