Ολα στο πόδι

(Eurokinissi/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ)

Στην αρχή δεν έφταιγε κανείς – εκτός βέβαια από τα αυθαίρετα και το γεγονός ότι ο κόσμος δεν ήξερε κολύμπι. Μετά άρχισαν οι απομακρύνσεις. Μεταξύ αυτών και του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας (δεν έχει σημασία το όνομά του) ο οποίος αντικαταστάθηκε από κάποιον άλλον (πάλι δεν έχει σημασία το όνομά του).

Αφού αντικαταστάθηκε ο εν λόγω κύριος ο Αλέξης ανακοίνωσε ότι καταργεί την Πολιτική Προστασία και δημιουργεί άλλη υπηρεσία στη θέση της. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση συνεχίζει να λειτουργεί με τον τρόπο που ξεκίνησε τη θητεία της: κάνοντάς τα όλα στο πόδι.

• Απλά πράγματα

Πέρα από τα ψέματα (τα ασύστολα) και τις ανοησίες που λέει η κυβέρνηση για να καλύψει τις ευθύνες της στο Μάτι, και πίσω από τις νέες υπηρεσίες με τους βαρύγδουπους τίτλους που θέλει να δημιουργήσει, τα πράγματα σε σχέση με την τραγωδία ήταν σχετικά απλά:

Κάποιος έπρεπε να δώσει εντολή για εκκένωση της περιοχής, όπως ας πούμε έγινε με τις κατασκηνώσεις της περιοχής, με αποτέλεσμα να σωθούν όλα τα παιδιά.

Το να κάνουμε συσκέψεις επί συσκέψεων, να δημιουργούμε όλη αυτή τη βαβούρα και να εξαγγέλλουμε τη δημιουργία νέων υπηρεσιών, ενώ το πρόβλημα κατά βάσιν είναι ότι κανείς δεν έδωσε εντολή να αδειάσει η περιοχή, είναι απλά γιατί οι σύντροφοι έχουν μονίμως το βλέμμα στις επόμενες εκλογές.

Υστερα δε από όλα αυτά έχουν την εντύπωση ότι θα τις κερδίσουν.

• Τουρκική λίρα

Παρακολουθώ την κατρακύλα της τουρκικής λίρας και αναρωτιέμαι πού είναι ο προφέσορας Βαρουφάκης να βγει να πει στους Τούρκους να εγκαταλείψουν την ευρωζώνη και να πάνε στο δικό τους εθνικό νόμισμα για να σωθούν. Αλλά, για μισό λεπτό, οι Τούρκοι έχουν ήδη εθνικό νόμισμα.

Για ποιο λόγο λοιπόν έχουν αυτά τα χάλια;

Για ποιο λόγο δεν κλειδώνουν την ισοτιμία της λίρας στο ένα προς ένα με το αμερικανικό δολάριο για να σωθούν;

Αυτά δεν μας έλεγαν οι σύντροφοι το 2015, ότι η λύση στα προβλήματά μας ήταν η δραχμή με την οποία θα κάναμε ό,τι θέλαμε χωρίς να ρωτάμε κανέναν;

Δυστυχώς (και) η περίπτωση της τουρκικής λίρας αποδεικνύει ότι δεν υπάρχουν εύκολες και απλές λύσεις σε σύνθετα προβλήματα όπως αυτά της Οικονομίας και ότι απλά πάνω σε τέτοιου είδους προβλήματα βρίσκουν ευκαιρία να χτίσουν καριέρες μάγοι του λαϊκισμού.

• Προεδρικά τουίτς

Τον διπλασιασμό των δασμών σε χάλυβας και αλουμίνιο που προέρχονται από την Τουρκία ανακοίνωσε την Παρασκευή από το Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ. «Μόλις έδωσα την έγκρισή μου για διπλασιασμό των δασμών για χάλυβα και αλουμίνιο τουρκικής προελέυσεως, καθώς το νόμισμά τους, η τουρκική λίρα, είναι σε ραγδαία πτώση τα εν αντιθέτως με το πολύ ισχυρό μας δολάριο! Το αλουμίνιο και ο χάλυβας θα είναι τώρα 20% και 50% αντίστοιχα πιο φθηνά. Οι σχέσεις μας με την Τουρκία αυτή τη στιγμή δεν είναι και οι καλύτερες!», έγραψε ο Πρόεδρος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available