Ολοι κλαίν’ το χάλι τους….

«Ολοι κλαίν’ το χάλι τους και ο μυλωνάς την δέση», λέει ο λαός για να περιγράψει καταστάσεις όπως το πρωί, που συνομιλούσα με έναν πιστό αναγνώστη του «Εθνικού Κήρυκα» που επέμενε ότι στη σελίδα 2 του φύλλου της Δευτέρας 12 Μαρτίου κάναμε λάθος που δεν βάλαμε τη φωτογραφία με τον άστεγο στην ανάλυση «Ενας άστεγος και φτωχός Αρχιεπίσκοπος».

Προσπάθησα να του εξηγήσω ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά πράγματα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους και ότι η φωτογραφία ήταν η φωτογραφία της ημέρας και ανεξάρτητη και ότι ήταν σύμπτωση.

Εκείνος επέμενε και επανήλθε με νέο ερώτημα: «Εγώ παρατηρώ τον ‘Εθνικό Κήρυκα’ και άλλα αμερικανικά Μέσα Ενημέρωσης που εικονογραφούν θέματα με παρεμφερείς φωτογραφίες. Υπ’ αυτή τη λογική δεν θα μπορούσε να μπει και αυτή η φωτογραφία στην ανάλυση με την επεξήγηση στη λεζάντα;».

Αν και προσπάθησα να του εξηγήσω τη φιλοσοφία στη βάση της οποίας επιλέγονται τα θέματα και οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται στις σελίδες «Απόψεις – Γράμματα», εν τούτοις δεν τα κατάφερα να τον πείσω.

Παρά ταύτα, ο συνομιλητής μου επέμενε και μάλιστα δυσαρεστήθηκε από την επιμονή μου.

Λέτε να ήταν δικαιολογημένη η δυσαρέσκειά του;

Δ.Τ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *