Ομογενής γιατρός στο Ντιτρόιτ μεταξύ των κατηγορουμένων για εξαπάτηση του Medicare

Από το κατηγορητήριο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Δικαιοσύνης.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ελληνικής καταγωγής γιατρός, από την κομητεία Λούκας του Οχάιο που εργάζεται στο Μίσιγκαν, περιλαμβάνεται μεταξύ των 412 ατόμων που αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες σε σχέση με την πολύκροτη υπόθεση παράνομων πράξεων στο Medicare.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το κατηγορητήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την ανατολική περιφέρεια του Μίσιγκαν, νότια περιοχή, πρόκειται για τον κ. Spilios Pappas (Σπήλιος Παππάς).

Οπως έχει γράψει ο «Ε.Κ.», ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς και ο υπουργός Υγείας Τομ Πράις προέβησαν σε κοινή ανακοίνωση για την υπόθεση χαρακτηρίζοντάς την ως τη μεγαλύτερη συντονισμένη επιχείρηση από καταβολής της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς στο Medicare.

Συνολικά 412 άτομα, σε 41 ομοσπονδιακές περιοχές, ανάμεσά τους γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, φαρμακοποιοί και άλλοι επαγγελματίες της Υγείας φέρονται να ζημίωσαν με τις πράξεις τους το αμερικανικό δημόσιο κατά 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, χρήματα που κυρίως αφορούν σε περιττές ιατρικές θεραπείες, συνταγογραφήσεις οπιοειδών και ναρκωτικών ουσιών κ.ά.

Ο κ. Σπήλιος Παππάς, μαζί με τέσσερις άλλους γιατρούς από τη Μητροπολιτική περιοχή του Ντιτρόιτ και δύο ακόμα πρόσωπα (ιδιώτες), φέρεται να εμπλέκεται σε αριθμό παράνομων πράξεων οι οποίες, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, χρονολογούνται από τον Δεκέμβριο του 2008 και μέχρι πριν λίγες ημέρες.

Πληροφορίες λένε ότι ο μεγάλος όγκος των στοιχείων που τεκμηριώνουν την εμπλοκή των γιατρών συγκεντρώθηκαν ύστερα από έφοδο ανδρών του FBI στο κτίριο Fisher, στην περιοχή New Center στο Ντιτρόιτ, όπου φέρονται να στεγάζονται οι εταιρείες Tri-County Medical και Nat Lab.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι εταιρείες αυτές εμπλέκονται σε σειρά ενεργειών όπως παράνομοι χρηματισμοί, χρεώσεις μη αναγκαίων ιατρικών πράξεων (αφορούν κυρίως ενέσεις) και υπηρεσιών υγείας στο σπίτι, που αθροιστικά όλα αυτά τα χρόνια ζημίωσαν το σύστημα με 131,7 εκατομμύρια δολάρια.

Οι ανακοινώσεις των Υπουργών Δικαιοσύνης και Υγείας αναφέρουν ότι η έρευνα για τις εταιρείες αυτές εντάθηκε από τη στιγμή που υπήρξαν ενδείξεις ότι ο όγκος των ενέσεων που χρεώνονταν στους ασθενείς ήταν δυσανάλογα μεγάλος, κάτι που από ιατρικής απόψεως δεν ήταν ενδεδειγμένο για τις παθήσεις που αναφέρονταν.

Ο ομογενής γιατρός, για την ταυτότητα του οποίου δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες, αντιμετωπίζει τώρα τον κίνδυνο αναστολής της άδειάς του, καθώς σχετική διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει από το υπουργείο Υγείας της χώρας, όπως ανακοινώθηκε την περασμένη Πέμπτη.

Ο κ. Σπήλιος Παππάς, όπως αναφέρει το κατηγορητήριο, είναι γιατρός με άδεια στην πολιτεία του Μίσιγκαν και συμμετέχων προμηθευτής στο Medicare για τις εταιρείες Tri-County Physicians και Tri-State Physicians.

Στην περίπτωση που αφορά τον ομογενή, κατηγορούνται και οι Mashiyat Rashid, Yasser Mozeb, Abdul Haq, Joseph Betro, Tario Omar και Mohammed Zahoor.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *