Μία ομογενής ερευνήτρια είναι η νέα αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου της Βικτώρια

Το Πανεπιστήμιο της Βικτώρια στην Αυστραλία. Πηγή: Wikimedia Commons

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ. Η καθηγήτρια και ερευνήτρια Βάσω Αποστολοπούλου (Vasso Apostolopoulos), έχει αφιερώσει δεκαετίες στην έρευνα και ανάπτυξη εμβολίων για την καταπολέμηση του καρκίνου. Εχει πλέον φτάσει η στιγμή που οι κόποι της θα ανταμειφθούν και τα προϊόντα της έρευνάς της θα αρχίσουν να χορηγούνται στους ασθενείς από καρκίνο.

«Αυτό είναι το όνειρό μου», δήλωσε η Δρ. Αποστολοπούλου. Και συνέχισε: «Βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στο να ανακαλύψουμε βιώσιμους και εφικτούς τρόπους για την καταπολέμηση του καρκίνου και άλλων ασθενειών».

Η Βάσω Αποστολοπούλου είναι επίσης η νέα αντιπρόεδρος του Τμήματος Ερευνας του Πανεπιστημίου της Βικτώρια και το βιογραφικό της είναι εντυπωσιακό. Είναι η πρώτη παγκοσμίως που διεξήγαγε έρευνα για εμβόλια κατά του καρκίνου του μαστού και των ωοθηκών τη δεκαετία του 1990.

Τα συγκεκριμένα εμβόλια βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της εξόδου τους στην αγορά. Δηλώνει αισιόδοξη ότι είναι απλώς θέμα λίγων χρόνων μέχρι το εμβόλιο να αρχίσει να χορηγείται σε νεαρές, συνήθως, γυναίκες, όπως συμβαίνει με το εμβόλιο του καρκίνου κατά του τραχήλου της μήτρας.

Ξεκίνησε να δουλεύει στο Πανεπιστήμιο της Βικτώρια πριν από τέσσερα χρόνια. Πριν από αυτό είχε συνεργαστεί με τα Ερευνητικά Ινστιτούτα του Οστιν και του Μπουρνέτ, αφού πρώτα εργάστηκε σε όλο τον Κόσμο, συμπεριλαμβανομένου του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και του Ινστιτούτου «Scripps» στο Σαν Ντιέγκο.

Η ελληνικής καταγωγής ερευνήτρια, γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σεντ Αλμπανς και πλέον κατοικεί στο Σάνκτσουαρι Λέικς. Σε συνέντευξή της στην αυστραλιανή ιστοσελίδα «Star Weekly», δήλωσε ότι επέλεξε να εργαστεί στο Πανεπιστήμιο της Βικτώρια λόγω της ιστορίας του αλλά και τον προοπτικών ανάπτυξης που υπάρχουν στην Δυτική Μελβούρνη.

Συσπείρωσε μάλιστα πρόσφατα, τα μέλη της ελληνικής επιστημονικής κοινότητας της Αυστραλίας, μιλώντας τους σε ανοιχτή διάλεξη που πραγματοποιήθηκε στο Ελληνικό Μουσείο της Μελβούρνης. Τονίζει πως η έρευνά της δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη σημαντική συμβολή και υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας της Αυστραλίας.

«Μεγάλο μέρος της έρευνάς μου στηρίχθηκε στην ελληνική κοινότητα η οποία με στήριξε», είπε. «Αν δεν πραγματοποιούνταν εκδηλώσεις στήριξης και δεν δίδονταν δωρεές για την έρευνά μου κατά τη διάρκεια των χρόνων, δεν θα βρισκόμασταν στο σημείο που βρισκόμαστε σήμερα».

" data-link="https://twitter.com/intent/tweet?text=%CE%9C%CE%AF%CE%B1+%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82+%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1+%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9+%CE%B7+%CE%BD%CE%AD%CE%B1+%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82+%CF%84%CE%BF%CF%85+%CE%A0%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%AF%CE%BF%CF%85+%CF%84%CE%B7%CF%82+%CE%92%CE%B9%CE%BA%CF%84%CF%8E%CF%81%CE%B9%CE%B1&url=https%3A%2F%2Fwww.ekirikas.com%2F%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%B5%CF%81%CE%B5%CF%85%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B1-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B9%CF%80%CF%81%CF%8C%CE%B5%CE%B4%CF%81%CE%BF%CF%82-%CF%80%CE%B1%2F&via=">">Tweet
13 Shares

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available