Ομογενής συνελήφθη για παιδοφιλία στη Φλόριδα

Oι συλληφθέντες της επιχείρησης Cyber Guardian. Φωτογραφία: Γραφείο σερίφη κομητείας Πολκ

ΟΡΛΑΝΤΟ. ΦΛΟΡΙΔΑ. Σε μία σειρά από συλλήψεις υπόπτων για παιδοφιλία προχώρησε η Αστυνομία της κομητείας Πολκ, στην Φλόριδα, από τις 2 έως τις 7 Οκτωβρίου.

Τα προφίλ των 13 υπόπτων ποικίλουν. Ενας είναι εργαζόμενος σε εστιατόριο της Disney, άλλος πρώην μέλος της αεροπορίας των ΗΠΑ, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει και ένας ομογενής, ο Γεώργιος Κυραγιάννης (Georgios Kiragiannis). Ολοι τους, ωστόσο, είχαν ένα κοινό: επιθυμούσαν να προβούν σε σεξουαλικές πράξεις με 13χρονα και 14χρονα κορίτσια ή αγόρια, ενώ εμφανίστηκαν σε προκαθορισμένα διαδικτυακά ραντεβού, τα οποία είχαν κανονίσει με τα ενδεχόμενα θύματά τους μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ανάλογες ιστοσελίδες, όπως αναφέρουν τοπικά ΜΜΕ της πολιτείας.

Ωστόσο, με την άφιξή τους στα ραντεβού ο καθένας από τους συλληφθέντες συναντήθηκε με έναν αστυνομικό, ο οποίος προσποιούνταν πως ήταν η εκάστοτε διαδικτυακή προσωπικότητα. Αντί, λοιπόν, οι συλληφθέντες να προβούν σε ερωτική συνεύρεση με ανήλικες/ους, βρέθηκαν με τις χειροπέδες περασμένες στα χέρια τους, γράφει χαρακτηριστικά η εφημερίδα «Miami Herald».

Ενας εξ αυτών είναι ο 39χρονος -κατά τα φαινόμενα ομογενής- κάτοικος Ορλάντο, Κυραγιάννης. Στη διαδικτυακή του αγγελία, ο συλληφθείς ανέφερε πως αναζητούσε ένα νεότερο από αυτόν κορίτσι ώστε να αναπτύξουν φιλικούς δεσμούς, προσφέροντας από την πλευρά του κάποια ανταλλάγματα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη της κομητείας Πολκ.

Ετσι, ξεκίνησε να αλληλογραφεί διαδικτυακά (e-mails) «με ένα 14χρονο κορίτσι», στο οποίο, «έστειλε τέσσερις φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό που απεικόνιζε διάφορες ερωτικές πράξεις. (Ο Κυραγιάννης) ρώτησε το νεαρό κορίτσι εάν θα προέβαινε μαζί του στις πράξεις που εμφανίζονταν στο υλικό και της προσέφερε ένα καινούριο iPhone 8plus ως αντάλλαγμα», αναφέρει η έκθεση των αστυνομικών.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο εργαζόμενος ως μάνατζερ στην εταιρεία ταχυμεταφορών «FedEx» εμφανίστηκε έχοντας μαζί του ένα ολοκαίνουριο iPhone 8, προφυλακτικά, ερωτικά παιχνίδια και χάπια βελτίωσης της ανδρικής σεξουαλικής απόδοσης. Ο Κυραγιάννης συνελήφθη άμεσα με κατηγορίες της επιχειρούμενης ασέλγειας, διακίνησης επιβλαβούς υλικού σε ανήλικο, επιχειρούμενη συνάντηση με ανήλικο με σκοπό τη σεξουαλική πράξη, και για χρήση αμφίδρομης συσκευής επικοινωνίας με σκοπό τη διάπραξη κακουργήματος.

«Αυτά τα αρπακτικά κυκλοφορούν εκεί έξω, επιχειρώντας να αποπλανήσουν μικρά παιδιά», είπε χαρακτηριστικά ο σερίφης Γκρέιντι Τζαντ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available