Ομογενής χτύπησε «φλέβα» χρυσού αξίας $15 εκατ.

(CNW Group/RNC Minerals)

ΚΑΜΠΑΛΝΤΑ. ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. Μεταλλωρύχοι στην ύπαιθρο της Δυτικής Αυστραλίας ανακάλυψαν σπάνια δείγματα χρυσού, γεγονός το οποίο οι γεωλόγοι θεωρούν πως μπορεί να συμβεί «μια φορά στα εκατό χρόνια».

Εργαζόμενοι στο ορυχείο «Beta Hunt», κοντά στη μικρή πόλη Καμπάλντα (Kambalda), περίπου 390 μίλια ανατολικά του Περθ, έφεραν στην επιφάνεια χρυσό αξίας $15 εκατομμυρίων μόλις σε τέσσερις ημέρες, σύμφωνα με το αυστραλιανό δίκτυο «ABC».

Οι δύο σπάνιοι λίθοι ανακαλύφθηκαν περίπου 500 μέτρα κάτω από την επιφάνεια, σε ένα μέρος με μόλις τρία μέτρα πλάτος και τρία μέτρα ύψος. Ο μεγαλύτερος λίθος ζυγίζει 90 κιλά και χρειάστηκαν τρεις άντρες να το φορτώσουν στο βαγόνι.

Ενας από τους ανθρώπους που έκαναν τη σπουδαία αυτή ανακάλυψη ήταν και ο ομογενής γεωλόγος Ζαφ Θάνος (Zaf Thanos), ο οποίος δήλωσε πως στα περισσότερα ορυχεία ανά τον Κόσμο, ο μόνος τρόπος για να διακρίνει κανείς τον χρυσό είναι με τη χρήση μεγεθυντικού φακού.

(CNW Group/RNC Minerals)

«Μπορεί να ξοδέψεις ολόκληρη τη ζωή σου και να μην δεις ποτέ κάτι τέτοιο. Βεβαίως και πρόκειται για μια ανακάλυψη που μπορεί να συμβεί μία φορά στα εκατό χρόνια», ανέφερε στο «ABC».

«Ως γεωλόγος, όπως είπα, σου προκαλεί ενθουσιασμό να δεις χρυσό στο μέγεθος μιας καρφίτσας. Αλλά, το να δεις κάτι σε αυτό το μέγεθος είναι απλώς εκπληκτικό», πρόσθεσε ο κ. Θάνος. «Αυτού του είδους η φλέβα χρυσού είναι εκπληκτικά μοναδική», κατέληξε.

(CNW Group/RNC Minerals)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available