Ομογενείς δημιούργησαν αποστακτήριο ρακής και βότκας στη Νέα Ιερσέη

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ομογενείς επιχειρηματίες Νίκος και Κάρολ (Χαρίκλεια) Καφκάλα προ ενός έτους πραγματοποίησαν τα όνειρά τους και δημιούργησαν το πρώτο αποστακτήριο ρακής και βότκας στο Ρίτσλαντ της Νέας Ιερσέης και το αποκάλεσαν «Lazy Eye Distillery».
Το «Lazy Eye Distillery» δεν είναι απλά και μόνο ένα αποστακτήριο το οποίο παράγει ρακή και βότκα από σταφύλι, αλλά και ένας χώρος στον οποίο οι πελάτες μπορεί να ξεναγηθούν να μάθουν για τα μυστικά της απόσταξης και της παραγωγής της ρακής και της βότκας και συνάμα να γευτούν τα προϊόντα τους.
Το «Lazy Eye Distillery» ήταν το πρώτο που λειτούργησε όχι μόνο στην κομητεία Ατλάντικ, αλλά και σε όλη τη Νέα Ιερσέη και το μόνο που παράγει τη βότκα από την απόσταξη του σταφυλιού και χωρίς γλουτένη.

LAZY EYE DISTILLERY NICK KAFKALAS NJ DSC_4246
Το πρώτο αποστακτήριο «Lazy Eye Distillery» το άνοιξαν στη διεύθυνση 1328 Harding Highway, Richland, NJ 08350 και εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την αρχιτεκτονική του, με τον διάκοσμο, με τους υπερσύγχρονους αποστακτήρες, με το εμφιαλωτήριο καθώς επίσης και με την καθαριότητά του.
Ολα φέρουν την υπογραφή του Νίκου και της Κάρολ Καφκάλα και των παιδιών του Αντώνη και Νίκο. Και την επωνυμία της εταιρείας την πρότεινε ο Αντώνης κατά τη διάρκεια ενός δείπνου που συζητούσαν και έκαναν τα όνειρά τους για τη δημιουργία του αποστακτηρίου και την παραγωγή ρακής και βότκας για το ευρύτερο κοινό.
«Οι λάτρεις της ρακής και της βότκας γνωρίζουν καλύτερα από κάθε άλλον πόσο τεμπέλικα γίνονται τα μάτια μετά το δεύτερο και το τρίτο ποτήρι», επεσήμανε η Κάρολ Καφκάλα.
Τα θετικά σχόλια του κοινού έδωσαν το έναυσμα στην οικογένεια Καφκάλα να ανοίξει και το δεύτερο «Lazy Eye Distillery» στη διεύθυνση 135 E. Spicer Avenue, Wildwood, NJ 08260.
Παράλληλα, κατέβαλαν άοκνες προσπάθειες και για τη διανομή των προϊόντων του «Lazy Eye Distillery» σε οινοπωλεία και σε εστιατόρια της Νέας Ιερσέης και σήμερα τα προϊόντα τους διατίθενται σε 35 διαφορετικά καταστήματα.

LAZY EYE DISTILLERY NICK KAFKALAS NJ DSC_4252
Πρόσφατα συμμετείχαν σε μια έκθεση ποτών και οίνων στη Νέα Υόρκη και ο Νίκος και η Κάρολ Καφκάλα σχεδιάζουν να επεκτείνουν το δίκτυο διανομής στην τριπολιτειακή περιοχή και σε άλλες πόλεις των Βορειοανατολικών περιοχών.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλούν στον επισκέπτη τα χρώματα του «Lazy Eye Distillery», τα οποία αποτελούν έναν τέλειο συνδυασμό του έντονου κόκκινου και του χρυσού διότι ο Νίκος και η Κάρολ Καφκάλα ήθελαν να μοιάζουν με τα χρώματα που είχαν τα ποτοπωλεία και αποστακτήρια την περίοδο του 1920 έως και 1930 που δια νόμου απαγορεύτηκε η παραγωγή οινοπνευματωδών ποτών.
Η παραγωγή της ρακής και της βότκας, όπως επεσήμανε η Κάρολ Καφκάλα, ξεκινάει από την επιλογή των καλύτερων ποικιλιών σταφυλιού, την παραγωγή του μούστου, τη ζύμωσή του και την απόσταξή του.
Η απόσταξη γίνεται σε υπερσύγχρονους αποστακτήρες, που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο που λειτουργούν τα ρακοκάζανα στη γενέτειρα. Και η ρακή που παράγει η οικογένεια Καφκάλα, είναι «ρακή μεταβγαλμένη» που λένε στην Κρήτη, στην Ηπειρο και σε άλλες περιοχές της γενέτειρας όπου η παραγωγή τσίπουρου είναι οικογενειακή υπόθεση και αποτελεί παράδοση.

LAZY EYE DISTILLERY NICK KAFKALAS NJ DSC_4239
Η εμφιάλωση της ρακής και της βότκας γίνεται σε γυάλινες φιάλες οι οποίες εντυπωσιάζουν όχι μόνο με το σχήμα τους, αλλά και με την ετικέτα τους.
Ο Νίκος Καφκάλας ανήκει στην Τρίτη γενιά των Ελληνοαμερικανών και γεννήθηκε στην Πενσιλβάνια, ενώ η Κάρολ (Χαρίκλεια) γεννήθηκε στο Ατλάντικ Σίτι. Παντρεύτηκαν το 1992 και ασχολήθηκαν με τις οικοδομές. Ιδρυσαν την οικοδομική εταιρεία «Axios», η οποία αναλαμβάνει και εκτελεί δημόσια και ιδιωτικά έργα.

Ο Δημοκράτης Καφκάλας, πατέρας του Νίκου, όπως επεσήμανε η Κάρολ, έφερνε ρακή και άλλα ποτά από την Ελλάδα και είχαν το σπίτι τους γεμάτο με ρακή και κρασιά. Από τότε που ο πατέρας τους σταμάτησε να ασχολείται με την εισαγωγή η οικογένεια Καφκάλα άρχισε να παράγει ρακή για λογαριασμό τους και για φίλους και έκαναν όνειρα όπως όταν επιτραπεί η παραγωγή τους να αποκτήσουν το δικό τους αποστακτήριο.
Καθοριστικό ρόλο στην απόφασή τους να παράγουν τη δική τους ρακή έπαιξε το ταξίδι στη Βέροια, όπου είδαν πώς στήνουν τα ρακοκάζανα και βγάζουν τη ρακή.
Και επειδή οι ίδιοι λατρεύουν τη βότκα αποφάσισαν να παράγουν βότκα με απόσταγμα σταφυλιού και είναι η μόνη βότκα που παράγεται από σταφύλι στη Νέα Ιερσέη.

LAZY EYE DISTILLERY NICK KAFKALAS NJ DSC_4213
Ερωτηθείσα για τα προϊόντα, η κ. Καφκάλα επεσήμανε ότι προς το παρόν παράγουν «Lazy Eye Vodka», «Lazy Eye Special» και «Rakii» και ότι στο εγγύς μέλλον θα έχουν και άλλες ποικιλίες.
Οι ομογενείς δημιούργησαν τη δική τους ιστοσελίδα στο..
[12:25:55 μμ] Chrysoula: Οι ομογενείς δημιούργησαν τη δική τους ιστοσελίδα στο διαδίκτυο http://lazyeyedistillery.com στην οποία προβάλλουν τα προϊόντα και την ιστορία τους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available