Ομογενείς προωθούν ελληνικές πίτες με την καντίνα «Phyllodelphia»

Η καντίνα «Phyllodelphia» συνδυάζει το χρώμα του ελαιολάδου με το ανοικτό χρυσό χρώμα της τυρόπιτας και τους μαιάνδρους με την γαλανόλευκη και την αστερόεσσα.

Του Δημήτρη Τσάκα.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Οι ομογενείς Γρηγόρης και Τέρυ Νταγκλή προ ενός περίπου έτους αποφάσισαν να κάνουν κάτι διαφορετικό από αυτό που έκαναν οι γονείς τους στο εστιατόριό τους και εξέπληξαν γνωστούς και φίλους. Εμπνεύστηκαν από τις συνταγές της Μελπομένης -μητέρας και πεθεράς, αντίστοιχα- για σπιτικές πίτες και αποφάσισαν να ασχοληθούν με προϊόντα φύλλου κρούστας, μεταξύ των οποίων τις σπανακόπιτες, τυρόπιτες, κρεατόπιτες και τα γλυκά.

Ιδρυσαν τη δική τους εταιρεία και μάλιστα την ονόμασαν «Phyllodelphia». Ακόμη και το έμβλημά της είναι ευρηματικό, καθώς περιλαμβάνει δύο κλώνους ελιάς οι οποίοι περιβάλλουν μια από τις τριγωνικές πίτες. Ταυτόχρονα, δημιούργησαν τις δικές τους σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στα οποία προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το σλόγκαν «οι Ιταλοί αγαπούσαν τα λαζάνια έως ότου ανακάλυψαν το παστίτσιο».

Ο Γρηγόρης Νταγκλής με την σύζυγό του Τέρρυ και τον μονάκριβο γιο τους Παναγιώτη.

Τον Απρίλιο του 2016 συμμετείχαν στον διαγωνισμό «Philadelphia Test of Success» που διοργάνωσε ο οργανισμός «Entrepreneur Works» στη Φιλαδέλφεια, όπου κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και κέρδισαν το έπαθλο των 250 δολαρίων. Η περίοδος που μεσολάβησε από τότε μέχρι σήμερα, όπως επεσήμανε ο Γρηγόρης Νταγκλής, ήταν έντονη και πλούσια σε αγωνίες και συγκινήσεις, διότι σχετίζονταν με την υλοποίηση του οράματός τους.

Eνα από τα μεγαλύτερα στοιχήματα ήταν η δημιουργία της καντίνας και η απόκτηση των απαιτούμενων αδειών από την Υγειονομική και τις άλλες υπηρεσίες του Δήμου.

Η καντίνα «Phyllodelphia» συνδυάζει το πράσινο χρώμα του λαδιού με το ανοικτό χρυσό χρώμα της τυρόπιτας, καθώς επίσης και τους μαιάνδρους, ενώ στις τέσσερις πλευρές της κυματίζουν η γαλανόλευκη και η αστερόεσσα.

Η καντίνα είναι εξοπλισμένη με ανοξείδωτα ψυγεία, κουζίνα, πάγκους και όλο τον εξοπλισμό. Εχει τέλειο εξαερισμό και οι φεγγίτες επιτρέπουν στις ακτίνες του ηλίου να εισέρχονται και να καθιστούν πιο λαμπερό τον ανοξείδωτο εξοπλισμό.

Το ζεύγος Γρηγόρη και Τέρυ Νταγκλή με τον γιο τους Παναγιώτη.

Ο Γρηγόρης Νταγκλής μεγάλωσε στο εστιατόριο των γονέων του και μετά την αποφοίτησή του από το κολλέγιο εργάστηκε σε χρηματιστηριακή εταιρεία. Η σύζυγός του Τέρυ, η οποία είχε μάθει τις συνταγές από την πεθερά της, έπαιξε καταλυτικό ρόλο διότι ήθελε τις πίτες που έφτιαχνε η ίδια για την οικογένεια και τους φίλους να τις γευτεί περισσότερος κόσμος. Η καντίνα πήρε ήδη όλες τις απαιτούμενες άδειες και τον Μάρτιο θα προσφέρει τις πρώτες πίτες.

Ερωτηθείς πώς θα λειτουργεί η καντίνα, επεσήμανε ότι δεν θα έχει μόνιμο στέκι όπως οι ελληνικές καντίνες της Νέας Υόρκης, αλλά θα συμμετέχει σε φεστιβάλ που διοργανώνονται στη μείζονα περιοχή της Φιλαδέλφεια, σε οινοποιεία που διοργανώνουν γευσιγνωσίες και σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι διάφορες εκδηλώσεις.

Ο Γρηγόρης και η Τέρυ Νταγκλή έχουν έναν γιο, τον Παναγιώτη, που είναι δώδεκα ετών και φέρει το όνομα του παππού του. Ο Γρηγόρης Νταγκλής μιλάει με υπερηφάνεια για τους γονείς του Παναγιώτη και Μελπομένη το γένος Καξερή, οι οποίοι γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στα Βασιλικά και στο Μεσότοπο της Λέσβου.

Ο Παναγιώτης Νταγκλής από μικρός υποχρεώθηκε να ξενιτευθεί. Η ιστορία του ξεκινάει από το Σαν Πάολο της Βραζιλίας στις αρχές της δεκαετίας του ‘50 και συνεχίζεται στην Αμερική, όπου γνώρισε και παντρεύτηκε την Μελπομένη. Ο Γρηγόρης είναι 47 ετών και έχει δύο μεγαλύτερα αδέλφια, τον Τιμόθεο που είναι 57 ετών και τον Γιάννη που είναι 52 ετών.

Ο Παναγιώτης εργάστηκε στα εστιατόρια και το 1976 απέκτησε το δικό του εστιατόριο στο Wildwood Crest της Νέας Ιερσέης το οποίο διατήρησε μέχρι και το 2004 που αποφάσισε να συνταξιοδοτηθεί.

Το ζεύγος Νταγκλή ετοιμάζεται πυρετωδώς για τη νέα περίοδο και όταν αυξηθεί η ζήτηση σκέφτεται να προσλάβει προσωπικό. «Σε αντίθεση με άλλους, εμείς θα προτιμήσουμε βετεράνους του Αμερικανικού Στρατού, διότι θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να απασχοληθούν με εργασία», τόνισε ο Γρηγόρης Νταγκλής.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available