Οταν μαλώνει το παλαιότερο πολιτικό ζευγάρι οι σπινθήρες είναι αληθινοί

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κέλιαν Κόνγουεϊ μιλάει σε δημοσιογράφους στην Αίθουσα Τύπου του Λευκού Οίκου, την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου. (AP/Evan Vucci)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΝΥΤ»). Στο παλαιότερο πολιτικό ζευγάρι της Ουάσιγκτον αναφέρεται η εφημερίδα «New York Times» καθώς οι δημόσιοι καυγάδες τους δεν είναι κάποιο σόου, είναι αληθινοί και καθόλου ευχάριστοι. Ο λόγος για την σύμβουλο του Λευκού Οίκου και στενή φίλη του Τραμπ, Κέλιαν Κόνγουεϊ (Kellyanne Conway) και τον σύζυγό της Τζορτζ (George T. Conway III).

Ο Τζορτζ Κόνγουεϊ έχει περιγράφει την δουλειά της συζύγου του Κέλιαν για τον πρόεδρο Τραμπ με όρους που συνήθως αναφέρονται σε καταστάσεις ομήρων: πλύση εγκεφάλου από μία αίρεση, σύνδρομο της Στοκχόλμης, μία υπερβολική μητέρα που προστατεύει έναν καταστρεπτικό άνδρα-παιδί.

Και αν σκεφτεί κανείς ότι όλο αυτό είναι μία παράσταση από ένα ζευγάρι που καυγαδίζει την ημέρα και αγκαλιάζεται το βράδυ, στοχεύοντας στην μετα-Τραμπ εποχή, ας το σκεφτεί ξανά, λένε μερικοί άνθρωποι κοντά στο πιο αλλόκοτο πολιτικό ζευγάρι της Αμερικής.

«Εκείνοι που πιστεύουν ότι πρόκειται για ένα 14-διαστάσεων παιχνίδι σκακιού είναι λανθασμένοι», δήλωσε ο Ρικ Γουίλσον (Rick Wilson), ο οποίος με τον κ. Κόνγουεϊ και αρκετούς άλλους Ρεπουμπλικανούς δημιούργησε το σχέδιο «Lincoln», μια προσπάθεια να ηττηθεί ο Τραμπ στις εκλογές του 2020.

Ο κ. Κόνγουεϊ «έχει λάβει ξεκάθαρες και μη αναστρέψιμες ενέργειες που έχουν εδραιώσει καλή τη πίστει, τη φήμη του σαν κάποιον που αντιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ και αυτή (η σύζυγός του) πρόκειται να είναι πιστή στον Τραμπ μέχρι τέλους» είπε, προσθέτοντας μια ερώτηση που πολλοί Αμερικανοί κάνουν στον εαυτό τους όταν αναφέρονται στους Κόνγουεϊ: «Ποιος ξέρει τα μυστικά της ανθρώπινης καρδιάς;».

Κατά μία έννοια, τα πάθη στο νοικοκυριό των Κόνγουεϊ έχουν καταλήξει να αντιπροσωπεύουν τις κοινωνικές αγωνίες της εποχής του Τραμπ, ένα ζευγάρι και ένα Εθνος βαθιά διχασμένο, αναστατωμένο από τις καταιγίδες γύρω από την προεδρία, και να αναρωτιούνται, όταν τελειώσει, αν θα μπορέσει να υπάρξει συμφιλίωση;

Οι Κόνγουεϊ φέρνουν στο νου ένα προηγούμενο ζευγάρι της Ουάσιγκτον: Την Μαίρη Μάταλιν (Mary Matalin), που εργάστηκε για τον πρόεδρο Τζορτζ Μπους, και τον Τζέιμς Κάρβαϊλ (James Carville), τον στρατηγικό σχεδιαστή των Δημοκρατικών, ο οποίος βοήθησε στη νίκη του 1992 του προέδρου Μπιλ Κλίντον πάνω στον κ. Μπους. Η Μάταλιν και ο Κάρβαϊλ μετατρέπουν την πολιτική τους διαφωνία σε προσοδοφόρο είδος, με το να αστειεύονται για τις τεράστιες πολιτικές τους διαφορές.

Οι Κόνγουεϊ όμως συμφωνούν πολιτικά στα περισσότερα πράγματα, γιατί ο κ. Κόνγουεϊ, παρά τις αντι-Τραμπ ενέργειές του, παραμένει βαθειά συντηρητικός.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available