Οταν ο έρωτας τούς χτύπησε την πόρτα – Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου σημείο αναφοράς

Η Μαρία Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος. Οι φωτογραφίες είναι ευγενική παραχώρηση των ίδιων.

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου αποτελεί σημείο αναφοράς για τη σχέση της δικηγόρου Μαρίας Μάρκου και του Κωνσταντίνου Λαμπρόπουλου. Την ημέρα που ο «θεός» του έρωτα γιορτάζει η Μαρία έμαθε ότι είναι έγκυος στο πρώτο τους παιδί. Και φέτος, την ίδια μέρα περιμένει να γεννηθεί το δεύτερο!

Συναντηθήκαμε ένα κρύο απόγευμα στην Αστόρια. Το ζευγάρι, άνοιξε την καρδιά του και μοιράζεται μαζι μας την δική του ιστορία αγάπης. Τελικά, τι είναι αγάπη; Υπάρχει έρωτας με την πρώτη ματιά; Ο γάμος «σκοτώνει» τον έρωτα; Ας τους απολαύσουμε.

Η γνωριμία

Μαρία: «Ηταν Δεκέμβριος του 2016 και με είχαν προσκαλέσει να δώσω μια ομιλία για νομικά θέματα σε μια εκδήλωση του Hellenic American Professional Women. Είχαν καλέσει και τον Κωνσταντίνο εκεί να μιλήσει για οικονομικά θέματα. Την επόμενη ημέρα είχα να ταξιδέψω στο Λονδίνο και σκεφτόμουν να μην πάω γιατί ήταν βαρύ το πρόγραμμά μου. Και εκεί που ήταν να μην πάω, την τελευταία στιγμή άλλαξα γνώμη. Μπήκα μέσα, τον είδα, δεν έδωσα και πολλή σημασία. Κάθισε δίπλα μου και όλη την ώρα με πείραζε.

Πριν φύγω του λέω ‘πάρτε την καρτούλα μου, κάπου θα χρησιμεύσω’. Και μου πέταξε την κάρτα μπροστά στα μούτρα μου. Φεύγοντας σκέφτηκα ‘τι άνθρωπος είναι αυτός’. Οταν επέστρεψα από το Λονδίνο, μου έστελνε μηνύματα αλλά δεν έδινα σημασία. Ηθελα και εγώ να επιβεβαιωθώ σε πράγματα. Μου είχε ζητήσει οκτώ φορές να βγούμε. Είχε έρθει οκτώ φορές στο γραφείο μου.Την ένατη φορά, λέω ‘είμαι πολύ αγενής μαζί του, ας βγω για έναν καφέ’. Τον ρώτησα λοιπόν γιατί πέταξε την κάρτα μου και μου είπε ‘δεν ψάχνω δικηγόρο, γυναίκα ψάχνω’. Αυτή η μισή ώρα του καφέ κατέληξε σε 13 ώρες. Πήγαμε σε κάμποσα μαγαζιά και μιλούσαμε ασταμάτητα. Τα ξημερώματα πήγαμε σε ένα ντάινερ. Μετά από εκείνη την έξοδο γίναμε ζευγάρι».

Κωνσταντίνος: «Της πεταξα την κάρτα γιατί δεν ήθελα να την ξέρω σαν δικηγόρο αλλά σαν Μαρία. Δεν το έβαλα κάτω, ήξερα ότι κάποια στιγμή θα βγούμε. Αισθανόμουν από την αρχή ότι κάτι θα γίνει. Εκείνη τη νύχτα στο ντάινερ ζωγράφισα σε μια χαρτοπετσέτα πώς θα είναι η ζωή μας. Μια γυναίκα, έναν άνδρα, ένα κοριτσάκι και ένα σπίτι. Ηταν κεραυνοβόλος έρωτας. Την ήθελα από την πρώτη μέρα. Και δεν ήταν και εύκολη. Αλλος δεν θα περίμενε τόσο. Οκτώ φορές μου είπε όχι».

Η Μαρία Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Η πρόταση

Μαρία: «Οταν γίναμε ζευγάρι έφερνε κάθε μέρα και από κάτι στο σπίτι. Μετά από δέκα μέρες ‘ήρθε’ και η πρόταση γάμου».

Κώστας: «Ημουν στην κουζίνα και έτρωγα φέτα Αράχωβα».

Μαρία: «Είχαμε πάει βόλτα, γυρνάμε στο σπίτι και λέει ας τσιμπήσω κάτι και έβγαλε τη φέτα. Και μου λέει: ‘Εχω να σου πω κάτι σοβαρό. Θα με παντρέψεις’; (Η Μαρία μαθαίνει τον Κωνσταντίνο ελληνικά γιατί είναι Ελληνοαμερικανός και δεν γνωρίζει τέλεια τη γλώσσα). Και του λέω ‘Με ποια θες;’. Και λέει ‘εγώ σου μιλάω σοβαρά και εσύ με κοροϊδεύεις;’. Είπα το ναι και ιδού τα αποτελέσματα».

Κώστας: «Μετά πήρα και το δαχτυλίδι και ξαναέκανα την πρόταση για να είμαι σίγουρος.Το βάζω στο χέρι της και της λέω ‘πάω στο σούπερ μάρκετ’».

Γιορτάζετε τον Αγιο Βαλεντίνο;

Μαρία: «Ναι. Εκείνη την ημέρα έμαθα ότι ήμουν έγκυος στην Καρολίνα. Εκανα ένα πρώτο τεστ μια ημέρα πριν και ήταν αρνητικό. Την άλλη μέρα είπα ας το κάνω πάλι και ήταν θετικό. Οπως κοιμόταν του άνοιξα το χέρι και έβαλα το τεστ. Βγήκε έξω στις 3 το πρωί, να πάρει γλυκά, το έλεγε στον κόσμο και κέρναγε».

Τι συμβουλή δίνετε στα νέα ζευγάρια που σήμερα με την παραμικρή δυσκολία χωρίζουν;

Μαρία: «Χωρίζουν γιατί δεν υπάρχει ομαδικότητα και συνεννόηση. Μια γυναίκα μπορεί να είναι και καριερίστας και μαμά και τα πάντα. Και όταν τσακώνεσαι πρέπει να σκέφτεσαι ‘γιατί είμαι με αυτό τον άνθρωπο;’. Οσο περνάει ο καιρός ξεχνάς».

Κωνσταντίνος: «Οταν τσακώνεσαι δεν πρέπει να μιλάς με τρίτους γιατί θα σε μπερδέψουν. Να ξέρεις αυτό που θέλεις, να είσαι πιο ευέλικτος και να αισθάνεσαι τον άλλον. Ολοι έχουμε τις απόψεις μας και δεν συμφωνούμε πάντα. Στο τέλος όμως ο ένας έχει τον άλλον. Δεν είναι το τέλος του κόσμου. Ομως κάποια ζευγάρια το βλέπουν ως το τέλος του κόσμου και γι’ αυτό χωρίζουν.

Αν ρίχνεις τον άλλον, ρίχνεις και τον εαυτό σου. Αν κάνεις το σύστημα ‘εγώ είμαι σωστός και εσύ είσαι λάθος’ έχασες. Οι σχέσεις δεν είναι τέλειες, αλλά μπορεί να πλησιάσουν το τέλειο αν δουλεύουν και οι δύο για αυτό. Δεν μπορείς να είσαι εγωιστής σε μια σχέση. Εγώ με την Μαρία είμαστε φτιαγμένοι ο ένας για τον άλλον. Γι’ αυτό είμαστε και αγαπημένοι. Η ομορφιά έρχεται και φεύγει. Αυτό που έχεις μέσα σου έχει σημασία. Και πιστεύω η Μαρία και εγώ το έχουμε αυτό».

Μαρία: «Δεν πρέπει να υπάρχει ανταγωνισμός. Πριν γνωρίσω τον Κώστα μου έλεγαν συνάδελφοι πρέπει να ‘κατεβάσεις’ την καριέρα σου ή τη μαχητικότητά σου γιατί δεν θα βρεις ποτέ κανέναν. Θα μείνεις στο ράφι. Και γύρισα και είπα ‘ας μείνω στο ράφι από το να είμαι με κάποιον και να νιώθω κατώτερή του. Θα βρω αυτόν που θα με σέβεται’. Είναι σημαντικό όταν και οι δύο έχουν καριέρα αλλά δεν υπάρχει ανταγωνισμός. Ολοι βρίσκουν το ταίρι τους αλλά πρέπει να είναι ‘ανοιχτοί’, να εξωτερικεύονται. Και το ζευγάρι πρέπει να ανανεώνεται. Να βρίσκει χρόνο για να είναι μαζί, να μη ξεχάσει ότι είναι ζευγάρι».

Η Μαρία Μάρκου και ο Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available