ΟΥΚ, υπουργός Αμυνας κολύμπησαν για τους μικρούς ήρωες του παιδοογκολογικού

Από την εκδήλωση που έγινε στη Λεμεσό για στήριξη των παιδιών που αγωνίζονται κατά του καρκίνου στο παιδοογκολογικού του Μακάρειου Νοσοκομείου, με πρωτοβουλία του συναδέλφου Λουκά Φουρλά ο οποίος έχασε πέρυσι από καρκίνο την 4χρονη κόρη του. Μαζί με τους ΟΥΚ κολύμπησαν ο υπουργός Αμυνας Σάββας Αγγελίδης, ο δήμαρχος Λευκωσίας Κ. Γιωρκάτζης και ο ίδιος ο δημοσιογράφος Λ. Φουρλάς (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΝΕΟΦΥΤΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ/ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ).

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Το μήνυμα πως κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά τον καρκίνο μόνο του, έστειλε και φέτος η εκδήλωση – πρωτοβουλία του δημοσιογράφου Λουκά Φουρλά, για στήριξη των παιδιών του παιδοογκολογικού του Μακάρειου Νοσοκομείου, που πραγματοποιήθηκε στη Λεμεσό, υπό τον τίτλο «Κολυμπώ με τους ΟΥΚ για τους μικρούς μας ήρωες».

Με τη στήριξη της Αστυνομίας Κύπρου, του Συνδέσμου Βατραχανθρώπων Κύπρου και του Ιδρύματος «Ελπίδα» για τα παιδιά με καρκίνο και λευχαιμία, ομάδα των ΟΥΚ κολύμπησε μια απόσταση ενάμιση χιλιομέτρου, με τη συμμετοχή του Υπουργού Άμυνας, Σάββα Αγγελίδη, του Δημάρχου Λευκωσίας, Κωνσταντίνου Γιωρκάτζη και του πρεσβευτή φιλανθρωπίας του Ιδρύματος «Ελπίδα», Γιώργου Αγγελόπουλου.

Την ίδια ώρα, ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Αρχηγός Αστυνομίας μαζί με αξιωματικούς της δύναμης και απλούς πολίτες, συμμετείχε στο «Περπάτημα της Ελπίδας», κατά μήκος της επίχωσης Λεμεσού, ενώ λίγο νωρίτερα έφτασαν στο χώρο του παλιού λιμανιού και οι μοτοσικλετιστές της BMW Motorrad, οι οποίοι ξεκίνησαν το πρωί από το Μακάρειο Νοσοκομείο.

Πλήθος κόσμου υποδέχθηκε τους κολυμβητές στην αποβάθρα του παλιού λιμανιού, ενώ θερμά συγχαρητήρια έδωσε ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης, λέγοντας πως  «με το παράδειγμα του, ο Λουκάς Φουρλάς μετατρέπει το προσωπικό πρόβλημα σε προσπάθεια προσφοράς και βοήθειας σε όσους σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα, για να είμαστε πιο δυνατοί να το αντιμετωπίσουμε».

Ο κ. Συλλούρης υπογράμμισε τη συμμετοχή της Αστυνομίας «που δείχνει την ανθρώπινη της ευαισθησία, την οποία έχει πάντα, συλλογικά, συνολικά και ο κάθε αστυνομικός ξεχωριστά την ώρα του καθήκοντος».

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Άμυνας, Σάββας Αγγελίδης, δήλωσε ότι αυτή η προσπάθεια «είναι ένα τίποτα μπροστά στη μάχη που δίνουν καθημερινά οι μικροί μας ήρωες στο παιδοογκολογικό του Μακάρειου Νοσοκομείου».

Συνεχάρη επίσης τον Λουκά Φουρλά για την πρωτοβουλία λέγοντας «έχεις ευαισθητοποιήσει όλη την κοινωνία, την πολιτεία αλλά και τον καθένα μας ξεχωριστά, για να δώσουμε χαρά, αγάπη και στήριξη σε αυτά τα παιδιά, γιατί κανένα παιδί δεν πρέπει να πολεμά τον καρκίνο μόνο του».

Διαμήνυσε δε πως αυτή η αγάπη και στήριξη προς τα παιδιά με καρκίνο δεν πρέπει να υπάρχει μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων, αλλά να την προσφέρει ο καθένας μας, με τον δικό του τρόπο, μέσα από την καθημερινότητα του.

Ο δημοσιογράφος Λουκάς Φουρλάς ευχαρίστησε όλους για τη «συγκινητική στήριξη τους» και υπενθυμίζοντας ότι όλα ξεκίνησαν πέρσι, είπε πως «ένα χρόνο μετά, μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι κανένα παιδί δεν πολεμά μόνο του τον καρκίνο». Είπε, ακόμη, πως το μήνυμα είναι αυτό που συμβολίζουν οι ίδιοι οι ΟΥΚ, δηλαδή «τη δύναμη, το θάρρος και το ότι κάποιος δεν παραιτείται ποτέ».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available