Ουρές για να δοκιμάσουν διαφορετικές γεύσεις στο 3ο Athens Street Food Festival

Tο 3o Street Food Festival έχει αγαπηθεί πολύ από τον Κόσμο της Αθήνας. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»).

ΑΘΗΝΑ. Ουρές σχημάτισαν οι Αθηναίοι και τουρίστες για το 3ο Athens Street Food Festival, το φεστιβάλ που αγαπήθηκε πολύ και γεμίζει και τα τρία τριήμερα του Μαϊου από ανθρώπους που αναζητούν το διαφορετικό στη γεύση.

Η μεγάλη επιτυχία του Athens Street Food Festival το 2016 και το 2017 (με 100.000 επισκέπτες) είχε ως αποτέλεσμα να ακουστεί ευρύτερα η έννοια του «φαγητού του δρόμου» και να δημιουργηθεί ένα ρεύμα που έκανε πιο προσφιλή την έννοια της «καντίνας» που δεν περιφρονείται ούτε από σεφ, οι οποίοι εξάλλου καλούνται να δημιουργήσουν νέες ιδέες φαγητού του δρόμου, μόνο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ, ειδικά μενού (π.χ. vegetarian και vegan επιλογές) και πολλές άλλες γευστικές δημιουργίες.

Tο 3o Street Food Festival έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο της Αθήνας. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»).

Και φέτος, όπως και τις προηγούμενες χρονιές, το φεστιβάλ φιλοξενείται στο μεγάλο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου στην Ερμού, απέναντι από την Τεχνόπολη στο Γκάζι, πιο ανανεωμένο, με περισσότερες γευστικές προτάσεις και αυτό φάνηκε από τους επισκέπτες που δεν ήξεραν τι να πρωτοδιαλέξουν.

Πάντως, στην επιτόπια έρευνα του «Ε.Κ.», το Σάββατο απόγευμα, μεγάλες ουρές είχαν οι καντίνες με το παγωτό, την πάπια Πεκίνου και το βουβαλίσιο μπάρμπεκιου που σερβίρεται σε μακρόστενα ψωμάκια. Οχι ότι υπολείπονταν οι πελάτες σε άλλες καντίνες, συνολικά τριάντα… Ετσι κι αλλιώς μιλάμε για εκατοντάδες επισκέπτες συνεχώς εναλλασσόμενους.

Tο 3o Street Food Festival έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο της Αθήνας. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»).

Η πανδαισία «γεύσεων του δρόμου» προέρχεται από όλες τις γωνιές του Κόσμου: από την Κούβα ώς την Μικρά Ασία, από την Ιταλία ώς το Μεξικό, από την Ισπανία ώς την Κίνα, από την Ταϋλάνδη ώς την Βόρεια Ευρώπη, από τις ΗΠΑ ώς τη δημιουργική ελληνική κουζίνα.

Ασφαλώς άφθονη μπύρα και αναψυκτικά και λουκουμάδες και ό,τι ποθεί ο ουρανίσκος του καθενός. Και βεβαίως δεν λείπει η μουσική επένδυση από γνωστούς ραδιοφωνικούς παραγωγούς και Djs, καθώς και πολλές εκπλήξεις για τους επισκέπτες, μεγάλους και μικρούς. Ολα αυτά, στον ειδικά διαμορφωμένο, όμορφο χώρο του Παλιού Αμαξοστασίου Ο.Σ.Υ. στο Γκάζι.

Tο 3o Street Food Festival έχει αγαπηθεί πολύ από τον κόσμο της Αθήνας. (Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ»).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available