Ο Αγιος Νικόλαος Φλάσινγκ μοίρασε τρόφιμα για την Ημέρα των Ευχαριστιών (βίντεο)

Οι μαθητές του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ βοηθούν στην εκφόρτωση των τροφίμων του εορταστικού τραπεζιού για τις οικογένειες που τα έχουν ανάγκη. Για μια ακόμη χρονιά, έστειλαν μήνυμα αλληλεγγύης, συνεχίζοντας μια σημαντική φιλανθρωπική παράδοση της κοινότητάς τους. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Μικροί και μεγάλοι ένωσαν τις δυνάμεις τους, για μια ακόμη χρονιά, στον Αγιο Νικόλαο Φλάσινγκ, προκειμένου να προσφέρουν τα είδη του εορταστικού τραπεζιού της Ημέρας των Ευχαριστιών σε οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα προμηθευτούν.

Από νωρίς το απόγευμα της Τρίτης, περίπου 80 άτομα, μεταξύ των οποίων πολλοί μαθητές των δυο σχολείων του Αγίου Νικολάου, που φοιτούν έως και την 11η Τάξη, βρίσκονταν στις εγκαταστάσεις της Ενορίας, προκειμένου να ταξινομήσουν τα χαρτοκιβώτια και να οργανώσουν τη φιλανθρωπική διανομή, που είναι γνωστή ως «Thanksgiving Food Drive».

Συνολικά, η κοινότητα του Αγίου Νικολάου διένειμε τα τρόφιμα σε 125 οικογένειες από τις περιοχές του Ρίτζγουντ, του Λονγκ Αϊλαντ Σίτi, της Κορόνα και του Σανισάιντ.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Τα στοιχεία τους συγκεντρώνονται μέσα από μια ιδιαίτερα εμπιστευτική διαδικασία, με μέριμνα των συμβούλων των δημοσίων σχολείων, που γνωρίζουν περισσότερα για τη δυσχερή οικονομική κατάσταση συγκεκριμένων οικογενειών, οι οποίες αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι μόνο λίγες δεν είναι.

«Η διανομή αυτή δεν γίνεται με κριτήριο την καταγωγή», διευκρινίζει ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, π. Παύλος Παλαιστίδης, τονίζοντας ότι οι περισσότερες εξ αυτών, αν όχι όλες, δεν έχουν σχέση με την Ομογένεια.

«Εμείς ως χριστιανική ενορία, πρέπει να δώσουμε κάτι πίσω στην ευρύτερη κοινότητα. Δεν είναι όμως μόνο η διανομή φαγητού. Τα σχολεία γνωρίζουν τη δραστηριότητά μας. Ενδέχεται, για παράδειγμα, κατά τη διάρκεια του χρόνου, να μας πλησιάσουν εκπαιδευτικές κοινότητες για κάποιον μαθητή που, ενδεχομένως, να μην έχει παλτό, προκειμένου να βοηθήσουμε», αναφέρει ο π. Παύλος.

Οι μαθητές συντονίζονται και ταξινομούν τα χαρτοκιβώτια με τις δωρεές για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Υπολογίζεται ότι 125 οικογένειες επωφελήθηκαν φέτος από τον Άγιο Νικόλαο Φλάσινγκ, κατόπιν συγκέντρωσης στοιχείων από τα δημόσια σχολεία. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

Οπως δηλώνει στον «Ε.Κ.» ο πρώην πρόεδρος της κοινότητας, Λάρυ Χοτζόγλου, τα τρόφιμα είναι προσωπικές δωρεές των μελών της κοινότητας του Αγίου Νικολάου, χωρίς να επιβαρύνονται τα κεντρικά της ταμεία. Παρ’ όλα αυτά, είναι αρκετά προκειμένου να γεμίσουν έξι μικρά φορτηγά, που νοικιάζονται από την Ενορία, και να καλύψουν τις ανάγκες μέχρι και 8 ατόμων ανά οικογένεια.

«Προσωπικά, είμαι παρών στη δραστηριότητα την τελευταία 20ετία, αλλά ο Αγιος Νικόλαος την ξεκίνησε πριν από 40 χρόνια. Είναι σημαντικό να βοηθάμε ανθρώπους που δεν έχουν βασικά πράγματα, τα οποία για εμάς είναι δεδομένα. Για τα Χριστούγεννα, θα είμαστε εδώ και θα κάνουμε ακριβώς το ίδιο», είπε ο κ. Χοτζόγλου.

«Μάθημα ζωής για τα παιδιά»

Σύμφωνα με τον π. Παύλο Παλαιστίδη, η όλη διαδικασία αποτελεί, εκτός των άλλων, ένα πραγματικό «μάθημα ζωής» για τους μαθητές του σχολείου και τα παιδιά της GOYA, τα οποία έρχονται σε επαφή με μια άλλη όψη της καθημερινότητας, που, για ορισμένες οικογένειες, είναι πολύ δυσκολότερη από αυτή που βιώνουν ή θα μπορούσαν καν να φανταστούν.

Περισσότερα από 80 άτομα δήλωσαν «βροντερό παρών» στην φετινή «εκστρατεία αγάπης» της Κοινότητας Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ για την Ημέρα των Ευχαριστιών. Στην φωτογραφία διακρίνονται, μεταξύ άλλων, οι π. Παύλος Παλεστίδης, π. Ανδρέας Χούπος, Λάζαρος Χοτζόγλου, Πολ Μίσθος, Στέφανος Παναγιουλάκης, Σωτήρης Γεωργίου και Αντώνιος Χατζόγλου, μαζί με μαθητές και μαθήτριες. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

«Ενεργοποιούμενη η νεολαία, αναπτύσσει αισθήματα αγάπης και αλληλεγγύης. Παράλληλα, όμως, τα παιδιά μας καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα στη ζωή δεν είναι μόνο όπως τα βιώνουν, αλλά μπορεί να είναι και πολύ πιο δύσκολα. Είναι ένα καλό μάθημα για τα παιδιά. Αλλωστε, μας το λένε και τα ίδια όλα αυτά τα χρόνια, πως δεν γνώριζαν ότι υπήρχε δίπλα τους τόση ανάγκη και δυστυχία», τονίζει ο π. Παύλος.

Οπως αναφέρει ο ιερατικός προϊστάμενος του Αγίου Νικολάου, είναι σημαντικό ότι τα παιδιά «έχουν προσωπική παρουσία στη διαδικασία» αλλά και πως τα μέλη της κοινότητας «είναι παρόντες στη διαδικασία, δεν αφήνουν τα κιβώτια και φεύγουν, αλλά έρχονται σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς».

Τέλος, αναφέρθηκε πως τυχόν τρόφιμα που δεν θα διανέμονταν, θα συγκεντρώνονταν την επόμενη μέρα από εθελοντές και θα διατίθεντο στα δημόσια σχολεία.

Από τις εγκαταστάσεις του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ ξεκίνησαν έξι οχήματα, τα οποία κατευθύνθηκαν σε γειτονιές όπως Σανισάιντ, Λονγκ Άιλαντ Σίτυ, Ριτζγουντ, Κορόνα και Ελμχερστ. Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να δουν μια «άλλη όψη» της καθημερινότητας, η οποία για ορισμένες οικογένειες είναι ιδιαίτερα δύσκολη. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
Σύμφωνα με τους εθελοντές της Κοινότητας, τα πακέτα περιλαμβάνουν τις παραδοσιακές γαλοπούλες και όλα τα απαραίτητα είδη του εορταστικού τραπεζιού. Πρόκειται για μια παράδοση του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ που συνεχίζεται εδώ και 40 χρόνια. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
Τα είδη προς δωρεά συγκεντρώθηκαν με προσωπικά έξοδα και αγορές των μελών της Κοινότητας του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ κατά την διάρκεια των προηγούμενων λίγων ημερών. Οι ενορίτες θα επανέλθουν και για τις γιορτές των Χριστουγέννων. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)
Μαθητές μέχρι και από την 11η τάξη επέστρεψαν στο σχολείο του Αγίου Νικολάου Φλάσινγκ και μετά το πέρας των μαθημάτων, για να συμμετάσχουν στην διαδικασία διανομής των τροφίμων του εορταστικού τραπεζιού. (Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ/Κώστας Μπέη)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available