Ο Ανδρέας Δρακόπουλος προσφέρει όραμα και ελπίδα στον Ελληνα

Ο πρόεδρος του ΙΣΝ, Ανδρέας Δρακόπουλος λίγο πριν την αλλαγή του χρόνου στο ΚΠΙΣΝ. Πηγή: SNFCC/Πηνελόπη Γερασίμου.

Λίγα έως ελάχιστα είναι τα λαμπερά αστέρια στο σκοτεινιασμένο στερέωμα του Ελληνισμού σήμερα.

Αυτό που βγαίνει, όπως όλοι μας διαπιστώνουμε σχεδόν κάθε μέρα, είναι μία μιζέρια, μία κατάθλιψη, μια απογοήτευση.

Αυτό δεν ισχύει μόνο για την Ελλάδα.

Ισχύει επίσης και για την Ομογένεια. Μια Ομογένεια που κάποτε, στο πρόσφατο παρελθόν, ήταν γεμάτη ζωντάνια, ενθουσιασμό, με εμπιστοσύνη στον εαυτό της, η οποία όμως σήμερα, σχεδόν εγκαταλελειμμένη, χτυπιέται μεσοπέλαγα από κάθε πλευρά.

Οχι ότι δεν υπάρχουν αστέρια στην πολιτική σκηνή στην Ελλάδα. Αντίθετα. Και υπάρχουν και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα τους δοθεί η ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν τις δυνατότητές τους για το κοινό συμφέρον.

Αστέρια, επίσης, υπάρχουν και στην Ομογένεια που όμως προς το παρόν, τουλάχιστον, παρακολουθούν από μακριά, αρνούμενοι να γίνουν συμμέτοχοι σε μια παρωδία.

Ωστόσο, ένα μεγάλο, αστραφτερό, αστέρι του Ελληνισμού ξεπήδησε, για μια ακόμη φορά, όπως τόσες άλλες φορές στη σύγχρονη ιστορία μας, από τον Απόδημο Ελληνισμό.

Το αστέρι αυτό αστράφτει περισσότερο από τα προηγούμενα, καλύπτει κενά και αδυναμίες των προηγούμενων γενιών ευεργετών, όπως είναι και φυσιολογικό.

Αναφέρομαι φυσικά στον κ. Ανδρέα Δρακόπουλο, πρόεδρο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, ο οποίος αντικειμενικά, και πάνω από οτιδήποτε άλλο, με μία σειρά από εντυπωσιακές κινήσεις του Ιδρύματος που ηγείται, δημιουργεί ένα έργο χωρίς προηγούμενο για ιδιώτη ή ίδρυμα, στην ιστορία του Ελληνισμού και της Ομογένειας.

Και η προσφορά του δεν είναι μόνο υλική. Καλύπτει όσο γίνεται για ιδιώτη το κενό, προσφέρει όραμα και ελπίδα στον Ελληνα.

Τελευταία παραδείγματα:

Στο πρόσφατο ταξίδι του στην Ελλάδα ο κ. Δρακόπουλος συμμετείχε στην αλλαγή του χρόνου, στη γιορτή που χρηματοδότησε το Ιδρυμα, στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στη σύντομη ομιλία του κατά τη γιορτή της Πρωτοχρονιάς, μεταξύ των άλλων είπε και το εξής, δανειζόμενο από τον Εμμανουήλ Κριαρά: «Ο πραγματικός έρωτας είναι η επιδίωξη των ιδανικών μας».

Να μια φιλοσοφία ζωής, ένα όραμα άξιο να ακολουθήσει ο κάθε νέος και νέα, όλοι μας.

Επίσης, ανακοίνωσε μία μεγάλη δωρεά, ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, στην Εθνική Λυρική Σκηνή για να μπορέσει να ανοίξει τα φτερά της και να γίνει γνωστή και εκτός Ελλάδας.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με τον Διευθυντή της Λυρικής Σκηνής Γιώργο Κουμεντάκη είπε και τα εξής: «Για εμάς, σαν Ελληνες πολίτες η Εθνική λυρική Σκηνή είναι ένας πραγματικός θησαυρός … που πρέπει να τον γνωρίσει και ο κόσμος εκτός της Ελλάδας».

Οπως συχνά δηλώνει ο κ. Δρακόπουλος, δεν θεωρεί αποστολή του και δεν προσπαθεί να αντικαταστήσει το κράτος.

Σίγουρα όμως καλύπτει πολλά κενά, που το κράτος είτε λόγω οικονομικών αδυναμιών είτε λόγω έλλειψης φαντασίας αδυνατεί να καλύψει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available