Ο Αντετοκούνμπο στο «30 Under 30» του Forbes σε δύο κατηγορίες: «Celebrities» και «Sports»

(AP Photo/Aaron Gash, FILE)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο (Giannis Antetokounmpo) για ακόμη μία χρονιά βρίσκεται στον κατάλογο του «Forbes» με τους 30 νέους κάτω των 30 ετών (30 Under 30) για το 2019 που διαπρέπουν σε διάφορους τομείς και «υπόσχονται», με τις έως τώρα διακρίσεις τους, ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο Greek Freak είναι μάλιστα σε δύο κατηγορίες αυτή των «Celebrities» και αυτή των «Sports», όσον αφορά στις ΗΠΑ και τον Καναδά, ενώ στον κατάλογο (υπάρχει ξεχωριστός για την Ευρώπη) περιλαμβάνονται και άλλοι ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες/επαγγελματίες.

Ο Ελληνας Power Forward των Milwaukee Bucks, γράφει το «Forbes», «είδε» τα έσοδά του να εκτοξεύονται κατά 500% την περασμένη χρονιά, έχοντας το συμβόλαιο των 100 εκατομμυρίων δολαρίων με την ομάδα του και την επέκταση της χορηγίας από τη «Nike».

Η προηγούμενη συμφωνία με τη γνωστή εταιρεία αθλητικών ειδών του απέφερε κοντά στα 20.000 δολάρια το χρόνο, αλλά το νέο συμβόλαιο εκτιμάται πως φτάνει τα 9 εκατ. δολάρια τον πρώτο χρόνο και περισσότερα να έπονται.

Η «Nike», άλλωστε, θα κυκλοφορήσει το πρώτο παπούτσι εμπνευσμένο από τον Αντετοκούνμπο (signature shoe) εντός του έτους. Ο Γιάννης έχει επίσης συμφωνίες με «BMO Harris», «Tissot», «Kronos Foods» και πολλές ακόμη εταιρείες στην Ελλάδα.

Το «Forbes», που κατατάσσει τον Αντετοκούνμπο και 93ο στους 100 διάσημους με τα περισσότερα έσοδα, ανεξαρτήτως ηλικίας (για το 2018), δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο Greek Freak έχει αυξήσει την απόδοσή του κατακόρυφα και εντός γηπέδου. Αλλά και το γεγονός ότι είναι μόλις 24 ετών.

Στίβεν Μαρανγκός (Steven Marangos)

Στον κατάλογο βρίσκεται και ο Στίβεν Μαρανγκός (Senior Associate, Blackstone), 29 ετών, ο οποίος κατά το «Forbes» έχει κάνει απευθείας επενδύσεις 1 δισ. δολαρίων ως μέρος της Blackstone Tactical Opportunities.

Είναι στην ομάδα δύο ατόμων που οδήγησε στην επένδυση της εταιρείας στην Fidelity & Guarantee Life. Επαιξε ρόλο-κλειδί στην ώθηση της Blackstone στις ασφάλειες και στο σχηματισμό της μονάδας ασφαλιστικών λύσεων. Ζει στη Νέα Υόρκη και έχει πτυχίο Arts/Science από το Georgetown University.

Μάικλ Κράκαρης (Michael Krakaris)

Ο Μάικλ Κράκαρης (σ.σ. δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την ελληνική του καταγωγή), 24 ετών, είναι συνιδρυτής της Deliverr.

Εχοντας συνειδητοποιήσει μία ευκαιρία στο χώρο των logistics και στις λιανικές πωλήσεις, ο Μάικλ Κράκαρης ξεκίνησε την Deliverr το 2017 για να παρέχει γρήγορη και οικονομική παράδοση των παραγγελιών, κορυφαίων εμπορευμάτων των eBay, Walmart και Shopify.

Ζει στο Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια και έχει πτυχίο Arts/Science από το Northwestern University.

Βαγγέλης Ανδρικόπουλος (Vangelis Andrikopoulos)

Ο Βαγγέλης Ανδρικόπουλος, 28 ετών, ήταν στον αντίστοιχο κατάλογο του «Forbes» για την Ευρώπη. Είναι αναλυτής της Outlier Ventures, μία πλατφόρμας επενδύσεων VC και δημιουργίας web 3.0.

Επενδύουν και συνεργάζονται με «κοινότητας» που ασχολούνται με τα προσωπικά δεδομένα, δημιουργώντας μία αποκεντρωμένη οικονομία.

Κατάγεται από την Αθήνα και έχει πτυχία από το University of Westminster και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ινστιτούτο Πειραιά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available