Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος διαψεύδει δημοσίευμα του «Εθνικού Κήρυκα»

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Δημήτριος. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» - Κώστας Μπέη.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται με ασυνήθιστη, ακόμα και για λαϊκό, πολύ περισσότερο για κληρικό, δριμύτητα στον «Εθνικό Κήρυκα» για το πρωτοσέλιδο στην έντυπη έκδοση δημοσίευμα, με τίτλο «Ο Αρχ/πος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό» και υπότιτλο «Κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Είναι προφανές ότι το δημοσίευμα του «Ε.Κ.», η ορθότητα του οποίου δεν μπορεί ασφαλώς να αμφισβητηθεί, προκάλεσε την έντονη δυσφορία του Oικουμενικού Πατριάρχη με αποτέλεσμα να αναγκαστεί ο Αρχιεπίσκοπος να το διαψεύσει.

Για την ιστορία, ολόκληρη η ανακοίνωση του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου έχει ως εξής:

«Εντονη διαμαρτυρία κατά ψευδών ισχυρισμών ομογενειακής εφημερίδος

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η ομογενειακή ημερήσια εφημερίδα της Νέας Υόρκης ‘Εθνικός Κήρυξ’ δημοσίευσε σήμερα 26 Ιουνίου 2018, πρωτοσέλιδο άρθρο με τον ψευδή και ανυπόστατο τίτλο ‘Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος υποκινεί στασιασμό κατά του Οικουμενικού Πατριαρχείου’.

Η παραπληροφόρηση και οι ισχυρισμοί του άρθρου δεν βασίζονται πουθενά. Πρόκειται περί ωμής και κυνικής ψευδολογίας, με αφορμή πρόσφατη συνέντευξη του Αντιπροέδρου του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου σε άλλη ομογενειακή εφημερίδα, συνέντευξη από την οποία ουδαμώς προκύπτουν οι ισχυρισμοί του ‘Εθνικού Κήρυκα’.

Είναι απλώς συνέχεια της γνωστής και από κάθε άποψη απαράδεκτης τακτικής την οποία η εν λόγω εφημερίδα ακολουθεί επί πολλά χρόνια.

Καθώς βαδίζουμε προς την 44η Κληρικολαϊκή Συνέλευση στη Βοστώνη την επομένη εβδομάδα, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ. Δημήτριος είναι σταθερά και αταλάντευτα προσηλωμένοι στην υπηρεσία και διακονία του λαού του Θεού στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπό την σκέπη και αγάπη της Μητρός Εκκλησίας, του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως».

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available