Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στην κηδεία του Τζορτζ Μπους στην Ουάσιγκτον (φωτογραφίες)

Οι φωτογραφίες είναι από την Αρχιεπικοπή Αμερικής.

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος παρευρέθη στη Νεκρώσιμη Ακολουθία του 41ου Προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών στον Εθνικό Καθεδρικό Ναό της Ουάσιγκτον την Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου.

Ο Αρχιεπίσκοπος αντιπροσώπευσε την Ελληνορθόδοξη Αρχιεπισκοπή Αμερικής και την Ελληνοαμερικανική Κοινότητα και του είχε δοθεί περίοπτη θέση κατά την είσοδο του φέρετρου στον Καθεδρικό Ναό.

Προπορεύονταν άλλοι θρησκευτικοί ηγέτες και εκπρόσωποι διαφόρων Χριστιανικών Ομολογιών και Δικαιοδοσιών συμπεριλαμβανομένων της Ρωμαιοκαθολικής και Επισκοπελιανής Εκκλησίας.

Σημειώνεται ότι ο αρχιερέας με το λευκό Επανωκαλύμμαυχο, ο οποίος διακρίνεται στις φωτογραφίες ακριβώς μπροστά από τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο είναι ο Μητροπολίτης Τύχων της Ορθόδοξης Εκκλησίας εν Αμερική, γνωστής ως OCA (Orthodox Church in America).

Πρόκειται για την πρώην Ρωσική Μετροπόλια, στην οποία το Πατριαρχείο Μόσχας το 1970 έδωσε διοικητικό καθεστώς αυτοκεφαλίας.

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος είχε και σύντομη συνομιλία με τον πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον και την σύζυγό του κυρία Χίλαρι όπως δείχνει και το φωτογραφικό στιγμιότυπο.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available