Ο Αρχιεπίσκοπος συμφωνεί με τους κυβερνητικούς χειρισμούς

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος. Φωτογραφία αρχείου: Ευρωκίνηση/Γιώργος Κονταρίνης.

ΛΕΥΚΩΣΙΑ (Γραφείο Εθνικού Κήρυκα). Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος μιλώντας σε επικαιρική εκπομπή του Active, ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στην Κύπρο, στήριξε τους κυβερνητικούς χειρισμούς για την αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, ενώ προέβλεψε ότι η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας πιθανόν θα την οδηγήσει σε περιπέτειες κυρίως οικονομικής φύσεως.

Για τις εξελίξεις στην ΑΟΖ και την προκλητικότητα της Τουρκίας ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε: «Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ήταν θαυμάσια, τον τελευταίο καιρό όμως ο φίλος μου ο Ερντογάν έχει χαλάσει την εξωτερική του πολιτική. Νομίζω ζημιώνει ανεπανόρθωτα. Έχει αναστατώσει και την Ευρώπη και τις ΗΠΑ και τη Ρωσία και αυτά είναι εις  βάρος της Τουρκίας». Προειδοποίησε μάλιστα ότι αν συνεχίσει αυτή την τακτική η οικονομία θα έχει σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις.

Για τη στάση της κυπριακής Κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις, ο Αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε καλή τη στρατηγική που ακολουθείται αφού «αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε συγκρατημένοι και να καταγγέλλουμε τις κινήσεις της Τουρκίας». Διευκρίνισε, όμως, ότι ο ίδιος είναι υπέρ της άσκησης βέτο ενόψει της συνόδου στη Βάρνα. Με αυτόν τον τρόπο θα δείξουμε πυγμή ως μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Για το πρόσωπο των ημερών, τον Πρόεδρο του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδη, και το φημολογούμενο ενδιαφέρον του για το κυπριακό κανάλι TV One είπε ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο και πως τον κ. Σαββίδη γνώρισε τον περασμένο Δεκέμβριο και μίλησαν συνολικά δέκα λεπτά. Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε ότι γνωρίστηκαν στις αρχές Δεκεμβρίου σε επίσκεψή του στη Μόσχα και είχαν μία δεκάλεπτη συνάντηση. Έκτοτε δεν είχαν οποιαδήποτε επαφή και ξανασυναντήθηκαν στη Βουλή για 10 δευτερόλεπτα. Σε σχέση με τη φημολογούμενη εξαγορά του TV One ο Αρχιεπίσκοπος διέψευσε ότι υπήρξε οποιαδήποτε επαφή ή ενδιαφέρον.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *