Ο Αρχιεπισκόπος Ελπιδοφόρος είχε τηλεδιάσκεψη με το Εθνικό Συμβούλιο των Αρχόντων (βίντεο)

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος. Φωτογραφία Οικουμενικό Πατριαρχείο -Νίκος Μαγγίνας.

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, κ. Ελπιδοφόρος, συνεχίζει τις επαφές του με το πλήρωμα της Αρχιεπισκοπής και στο πλαίσιο αυτό είχε συζήτηση, με το Εθνικό Συμβούλιο του Τάγματος του Αγίου Αποστόλου Ανδρέα των Αρχόντων του Οικουμενικού Πατριαρχείου, την περασμένη Παρασκευή.

Η συνομιλία έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης από το Φανάρι και ο κ. Ελπιδοφόρος συζήτησε για 30 λεπτά με τους ηγέτες των Αρχόντων σε σχέση με τα νέα του καθήκοντα, του Αρχιεπισκόπου, τα οποία επίσημα θα αναλάβει με την ενθρόνισή του, στις 22 Ιουνίου στη Νέα Υόρκη.

Ο Αρχιεπίσκοπος, επεσήμανε, ότι μεταξύ των πρωταρχικών του στόχων είναι η ολοκλήρωση του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου στο Σημείο Μηδέν, η αναζωογόνηση της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού και η αποκατάσταση της οικονομικής σταθερότητας της Αρχιεπισκοπής, με σεβασμό στις συντάξεις των κληρικών.

Αναγνώρισε ότι οι αποστολές αυτές θα είναι δύσκολες, αλλά είπε ότι έχει, όπως το όνομά του υποδηλώνει, γεμάτος ελπίδα λόγω του απίστευτου πνεύματος των ορθοδόξων πιστών της Αμερικής, με τους οποίους όλα είναι δυνατά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available