Ο γάμος δύο νέων επιστημόνων της Ομογένειας στο Σαν Ντιέγκο (βίντεο & φωτογραφίες)

O π. Ανδρέας Σκορδαλάκης, ο Βασίλης Φουντουλάκης και η Μαρία Καπετάνιου. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.

ΣΑΝ ΝΤΙΕΓΚΟ. ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ. Ο ελληνοορθόδοξος γάμος του Βασίλη Φουντουλάκη (Vasileios Fountoulakis), με καταγωγή από την Κρήτη και της Μαρίας Καπετάνιου (Maria Kapetanios), με καταγωγή από το Αργος και τα Δερβενάκια, πραγματοποιήθηκε στον ιερό ναό του Αγίου Σπυρίδωνος στο Σαν Ντιέγκο της Καλιφόρνια (3655 Park Boulevard, 92103) το Σάββατο, 15 Ιουνίου.

Ο Βασίλης (του Μανώλη και της Κατερίνας Φουντουλάκη)  προ 3 ετών περίπου βρέθηκε στο πολιτειακό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο (San Diego State University)  ως μεταδιδακτορικός ερευνητής, αφού είχε λάβει το PhD του από το πανεπιστήμιο Κορνέλ (Cornell University) στο Ιθακα (NY), όπου εργάστηκε επίσης στην έρευνα, στον τομέα του, τα Εφαρμοσμένα Μαθηματικά.

Posted by Vasileios Fountoulakis on Saturday, June 15, 2019

Εχοντας ενεργή συμμετοχή τα τελευταία χρόνια στα δρώμενα της ελληνικής κοινότητας του Σαν Ντιέγκο γνωρίστηκε με την Μαρία, η οποία επίσης είναι ενεργό μέλος της Ομογένειας εκεί.

Η Μαρία (του Πέτρου και της Αναστασίας Καπετάνιου) σπούδασε Γενική Βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο (UC San Diego) και μετά τις σπουδές της στις Επιστήμες Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τούρο της Νεβάδα (Touro University), έχει ακολουθήσει τον κλάδο της Οστεοπαθητικής Ιατρικής (Osteopathic Medicine) στο ίδιο Πανεπιστήμιο.

Posted by Vasileios Fountoulakis on Saturday, June 15, 2019

Το μυστήριο του γάμου του Βασίλη και της Μαρίας τέλεσε ο π. Ανδρέας Σκορδαλάκης (Fr. Andrew Scordalakis).

Ο γαμπρός φορούσε το παραδοσιακό λευκό κρητικό σαρίκι (σ.σ. το σαρίκι έχει δυο κεντιτούς χρωματισμούς σήμερα. Το μαύρο και το άσπρο. Το άσπρο είναι το γιορτινό της χαράς και είθισται και φοριέται σε χαρμόσυνες περιστάσεις όπως γάμους, βαφτίσεις και κάθε λογής χαρούμενη κοινωνική εκδήλωση. Αντίθετα το μαύρο είναι το χρώμα της λεβεντιάς και της περηφάνιας, αλλα και το πένθος στην ζωή κάθε Κρητικού).

Posted by Vasileios Fountoulakis on Saturday, June 15, 2019

Η δε νύφη έφτασε στην είσοδο του ναού υπό τους ήχους του παραδοσιακού κλαρίνου.

Κουμπάροι ήταν ο Νεκτάριος Τραντάς (Nektarios Tradas) και η Αναστασία Καπετάνιου (Anastasia Kapetanios).

Ακολούθησε γαμήλια δεξίωση στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα που είναι παρακείμενη του ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος με τραγούδια και χορούς από τις ιδιαίτερες πατρίδες του ζευγαριού.

Το «παρών» έδωσαν συγγενείς και φίλοι του Βασίλη και της Μαρίας από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, αλλά και την Ελλάδα.

Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Από αριστερά η κουμπάρα, Αναστασία Καπετάνιου, η νύφη Μαρία Καπετάνιου, ο γαμπρός, Βασίλης Φουντουλάκης, ο π. Ανδρέας Σκορδαλάκης και ο κουμπάρος, Νεκτάριος Τραντάς. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Από αριστερά διακρίνονται, η νύφη, Μαρία Καπετάνιου, ο γαμπρός, Βασίλης Φουντουλάκης, η νονά του Μαρία Θεογιάννη -που ταξίδεψε από την Ελλάδα με τον σύζυγό της, Ηλία για το γάμο- οι γονείς της νύφης, Αναστασία Καπετάνιου και Πέτρος Καπετάνιος και ο κουμπάρος, Νεκτάριος Τραντάς με τη σύζυγό του Κριστίν. Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.
Φωτογραφία: Εθνικός Κήρυξ.


.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available