Ο Γαλλίας Εμμανουήλ τα Θεοφάνεια στο Αγιο Ορος

Ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ προϊσταται του Αγιασμού των Θεοφανείων στην Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Ορους. Διακρίνονται ο βοηθός Επίσκοπος της Μητρόπολης Γαλλίας Μελιτινής Μάξιμος, ο ηγούμενος της Μονής Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και Πατέρες της Μονής Παντοκράτορος και άλλων Ιερών Μονών. Φωτογραφία Μητρόπολη Γαλλίας

ΑΓΙΟΝ ΟΡΟΣ. Την Αγιώνυμο Μοναστική Πολιτεία του Αγίου Ορους επισκέπτεται ο Μητροπολίτης Γαλλίας Εμμανουήλ, συνοδευόμενος από τον προσφάτως χειροτονηθέντα βοηθό Επίσκοπο της Μητρόπολης Γαλλίας, τον Μελιτηνής Μάξιμο.

Σύμφωνα με ανακοινωθέντα της Μητρόπολης, στην Αγρυπνία των Θεοφανείων της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αγίου Ορους προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ, κατόπιν προσκλήσεως του Ηγουμένου και των πατέρων της Μονής, συμπαραστατούμενος υπό του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Μελιτηνής κ. Μαξίμου, του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Γαβριήλ και πλήθους ιερομονάχων.

Η Αγρυπνία ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής και τελείωσε το πρωί του Σαββάτου στις 8:30 η ώρα. Ακολούθησε επίσημη τράπεζα και κέρασμα.

Στις ιερές ακολουθίες συμμετείχαν και προσκυνητές ιερομόναχοι άλλων Πατριαρχείων, καθώς και πλήθος προσκυνητών προερχομένων από όλο τον Ορθόδοξο κόσμο.

Επίσης, τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία ετελέσθη το πρωί της Κυριακής στην Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Ορους, επί τη ιερά μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, κατά το Παλαιό Εορτολόγιο.

Συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μελιτηνής κ. Μάξιμος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Αρχιμανδρίτης Αλέξιος, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ και πατέρες της Μονής.

Σημειώνεται ότι οι Πατέρες του Αγίου Ορους υποδέχθηκαν με εγκαρδιότητα και σεβασμό τον Μητροπολίτη κ. Εμμανουήλ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available