Ο γιος ομογενούς, θύματος της 9/11 επέκρινε την βουλευτή Omar κατά την τελετή μνήμης (βίντεο)

Ο ελληνικής καταγωγής, Nic Haros, διακρίνεται αριστερά κατά την τελετή μνήμης και τιμής (AP Photo/Mark Lennihan)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο γιος μίας ομογενούς, θύματος των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, επέκρινε τη βουλευτή των ΗΠΑ, Ιλχάν Ομάρ (Ilhan Omar, Δημοκρατική από τη Μινεσότα) και «την ομάδα» κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των ονομάτων των θυμάτων κατά την τελετή μνήμης και τιμής στο Σημείο Μηδέν στο Lower Manhattan, ανέφερε το FOX 5 NY.

Πρόκειται, σύμφωνα με το άρθρο -και το «ΑΡ»- για το Νικόλα Χάρο Τζ. (Nicholas Haros, Jr.), ο οποίος φορούσε ένα μαύρο μπλουζάκι που έγραφε «Κάποιοι άνθρωποι έκαναν κάτι» (Some people did something).

Διαβάζοντας ονόματα θυμάτων, τελευταίο ανέφερε αυτό της μητέρας του, της ομογενούς Φράνσις Χάρου (Frances Haros), πριν ξεκινήσει έναν μονόλογο για σχόλιο της Ομάρ, σχετικά με τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου το 2001.

Στην αρχή ο κ. Χάρος, είπε: «’Κάποιοι άνθρωποι έκαναν κάτι’, δήλωσε ένα νέο μέλος του Κογκρέσου από τη Μινεσότα».

Εκανε αναφορά σε δήλωση της βουλευτή, Ομάρ, ενώ μιλούσε για το Συμβούλιο των Αμερικανοϊσλαμικών Σχέσεων (Council of American-Islamic Relations) το οποίο δημιουργήθηκε επειδή «κάποιοι άνθρωποι έκαναν κάτι» και εξαιτίας αυτού άνθρωποι χάνουν την πρόσβαση σε πολιτικές ελευθερίες.

Η κ. Ομάρ, μία από τις πρώτες Μουσουλμάνες που εκλέχθηκαν στο Κογκρέσο, ανέφερε από την πλευρά της, πως δεν είχε στόχο να «ελαχιστοποιήσει» τι συνέβη την 11η Σεπτεμβρίου και κατηγόρησε επικρατικές ότι κάνουν χρήση συγκεκριμένων λέξεων, εκτός νοήματος των όσων είπε.

Σε tweet της, την Τετάρτη, υπογράμμισε ότι «Η 11η Σεπτεμβρίου ήταν μία επίθεση σε όλους μας».

Ο κ. Χάρος πάντως συνέχισε: «Σήμερα, είμαι εδώ για να σου απαντήσω, ακριβώς ποιος, έκανε τι, σε ποιον. Κυρία, αντικειμενικά μιλώντας, ξέρουμε ποιος και τι έγινε. Δεν υπάρχει αβεβαιότητα σχετικά με αυτό. Προς τι η σύγχυσή σας; Αυτή την ημέρα, 19 ισλαμιστές τρομοκράτες, μέλη της al Qaeda, σκοτώσαν πάνω από 3.000 ανθρώπους και προκάλεσαν οικονομική ζημιά δισεκατομμυρίων. Είναι αυτό σαφές;».

Ο κ. Nic Haros μιλά σε δημοσιογράφους μετά την τελετή μνήμης και τιμής (AP Photo/Mark Lennihan)

«Ως προς το σε ποιον; Επιτέθηκαν σε εμένα, επιτέθηκαν σε συγγενείς σας και φίλους, επιτέθηκαν στις συνταγματικές μας ελευθερίες και επιτέθηκαν στις θεμελιώδεις Ιουδαϊκές και Χριστιανικές Αρχές του Εθνους μας. Αυτό είναι τι έπραξαν κάποιοι άνθρωποι. Το καταλάβατε τώρα; Είμαστε εδώ σήμερα, μέλος του Κογκρέσου, για να πούμε σε εσάς και την ομάδα, ακριβώς ποιος έκανε τι σε ποιον», επεσήμανε και κατέληξε:

«Δείξτε σεβασμό και τιμήστε τους, σας παρακαλώ. Ο αμερικανικός πατριωτισμός της θέσης σας το απαιτεί».

Μέλη από το πλήθος χειροκρότησαν, ανέφερε το άρθρο, όταν ο κ. Χάρος, έκλεισε την ομιλία του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available