Ο Γιώργος Στεφανόπουλος μας κάνει υπερήφανους

Ο κ. Γιώργος Στεφανόπουλος. Φωτογραφία: Associated Press, Αρχείο

Καθόλου τυχαία, 2.500 δημοσιογράφοι έσπευσαν στη Σιγκαπούρη για να καλύψουν την ιστορική συνάντηση του προέδρου Τραμπ με τον δικτάτορα Κιμ της Βορείου Κορέας.

Και χιλιάδες θα πρέπει να ήταν οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν στους δύο ηγέτες από τους δημοσιογράφους για συνεντεύξεις. Ο

ποιος επιλεγόταν θα ήταν ο τροπαιοφόρος. Θα εδραίωνε ακόμα περισσότερο τη θέση του στο Μέσο Μαζικής Ενημέρωσης που εργάζεται. Το αστέρι του στον δημοσιογραφικό κόσμο θα έλαμπε ακόμα περισσότερο.

Ετσι λειτουργούν τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Πρόκειται για μία από τις πιο ανταγωνιστικές δουλειές που υπάρχουν.

Kαι από όλα αυτά τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και από όλους τους δημοσιογράφους που συγκεντρώθηκαν εκεί, μεταξύ των οποίων βέβαια και το αγαπημένο κανάλι του Τραμπ, το «Fοx news» ο Πρόεδρος επέλεξε να δώσει την πρώτη αποκλειστική συνέντευξη μετά τη συνάντησή του με τον Κιμ στον Γιώργο Στεφανόπουλο (George Stephanopoulos), τον τηλεπαρουσιαστή και διευθυντή ειδήσεων του καναλιού ABC.

Πρόκειται για μία τεράστια επαγγελματική επιτυχία του Στεφανόπουλου. Μία επιτυχία ιστορικών διαστάσεων στον δημοσιογραφικό, τουλάχιστον, κόσμο.

Και μία επιτυχία που μας κάνει όλους υπερήφανους.

Γιατί άραγε επέλεξε τον Στεφανόπουλο ο Τραμπ για αυτή την μεγάλης σημασίας συνέντευξη;

Γιατί ο Στεφανόπουλος διακρίνεται για τις γνώσεις του, για τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία, για την εμπειρία του στην πολιτική, ως παλιός στενός συνεργάτης του Κλίντον, και για την ευφυΐα του.

Και ότι τον επέλεξε για να του δώσει τη συνέντευξη, παρά το γεγονός ότι υπήρξε στενός συνεργάτης του Κλίντον, τους οποίους βέβαια ο Τραμπ συχνά καθυβρίζει αποτελεί μια απόδειξη του ταλέντου του.

Με άλλα λόγια, όταν ο Πρόεδρος ήθελε να μιλήσει σε κάποιον που διαθέτει εγκυρότητα, γνώσεις, βαρύτητα, επέλεξε τον Στεφανόπουλο.

Το έχουμε πει πολλές φορές, ότι ο Στεφανόπουλος θα μπορούσε να σκεφτεί όταν ξεκινούσε την καριέρα του να αλλάξει το όνομά του γιατί ένα όνομα τόσο μακρύ όσο αυτό θα αποτελούσε βαρίδι.

Και όμως και το διατήρησε και το επέβαλε.

Και έτσι σήμερα όλος ο κόσμος θα πρέπει να γνωρίζει ότι αυτός ο παλιός σύμβουλος του προέδρου Κλίντον και τώρα δημοσιογράφος στο ABC είναι ελληνικής καταγωγής.

Γιατί είναι υπερήφανος για αυτό.

Οπως και εμείς είμαστε υπερήφανοι για τον ίδιο.

Και στις μέρες που ζούμε το έχουμε ιδιαίτερη ανάγκη να αισθανθούμε υπερηφάνεια για έναν δικό μας άνθρωπο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available