Ο Δ. Ασπιώτης μιλά στο Corfutv για την αποφυλάκισή του, που προκάλεσε αντιδράσεις (βίντεο)

Ο Δημήτρης Ασπιώτης (αριστερά), το 2012, κατά την παράδοσή του στις Αρχές. Διακρίνονται επίσης ο δημοσιογράφος, Διονύσης Μάμαλος και ένας αστυνομικός. Η φωτογραφία είναι ευγενική παραχώρηση του Corfutvnews στον «Ε.Κ.».

Ο Δημήτρης Ασπιώτης, ο οποίος το 2012 καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξη 52,5 ετών για βιασμούς Βρετανίδων, μίλησε στο δημοσιογράφο του Corfutv, κ. Διονύση Μάμαλο, σχετικά με την αποφυλάκισή του, η οποία προκάλεσε αντιδράσεις σε αγγλικά ΜΜΕ.

Η «Express.co.uk» και η «Thesun.co.uk» επεσήμαναν ότι το «Beast of Kavos» (Τέρας του Κάβου), όπως είχε ονομαστεί τότε ο 47χρονος σήμερα Δ. Ασπιώτης είναι ξανά ελεύθερος, με τον περιοριστικό όρο της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα και της απαγόρευσης εξόδου από το νησί.

Ο Δ. Ασπιώτης μίλησε στoν κ. Διονύση Μάμαλο, του Cοrfutvnews, ο οποίος ήταν «παρών» και στη σύλληψή του, το 2010.

Οπως είπε, το Νοέμβριο του 2018 αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση του νόμου Παρασκευόπουλου και σήμερα ζει στον χωριό του, μεταμελημένος, όπως σημειώνει και κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες, αφού δεν βρίσκει δουλειά και τον συντηρεί η φίλη του.

Ανέφερε δε ότι έκανε δηλώσεις μέσω «messenger» σε δημοσιογράφο αγγλικής εφημερίδας.

Συγκεκριμένα, είπε στον κ. Μάμαλο: «Δεν έχω δώσει ποτέ συνέντευξη τετ α τετ. Δεν έχω συναντηθεί με κανέναν δημοσιογράφο – άνθρωπο και το διαψεύδω…Απλά μιλούσα στο ‘messenger’ με έναν φίλο και μου είπε ότι στο μαγαζί είναι ένας δημοσιογράφος ο οποίος θέλει να ρωτήσει κάποια πράγματα. Και έκανε ερωτήσεις στον φίλο μου. Εγω αγγλικά μιλάω, αλλά δεν ξέρω ουτε να διαβάζω ουτε να γράφω».

Δ. Μάμαλος: Πότε αποφυλακιστήκατε;

Ασπιώτης: ‪15 Νοεμβρίου‬ με τον Νόμο Παρασκευόπουλου. Με κατηγορούσαν για 3 βιασμούς εγώ παραδέχτηκα τους 2 αρνήθηκα τον τρίτο γιατί δεν τον έκανα και με καταδίκασαν σε 48 χρόνια φυλακή. Εκανα τα 15 και βγήκα με τον Νόμο Παρασκευόπουλο. Ήμουν στις φυλακές Γρεβενών, Ιωαννίνων κ.α.

Και πρόσθεσε: «Εχω μετανιώσει και έχω κλάψει πολλές φορές. Δεν μπορώ να γυρίσω τον χρόνο πίσω. Ζω στον Κάβο δεν μπορώ να φύγω από εδώ. Δεν μου δίνει κανείς δουλειά πεινάω έχω χτυπήσει πόρτες αλλά τίποτα. Ζω με την κοπέλα μου και αυτή με βοηθά. Παρουσιάζομαι στο Α.Τ. κάθε 1η και 16 κάθε μήνα. Η κοπέλα μου με συντηρεί. Δεν πρέπει να φοβάται κανενας. Έπινα ναρκωτικά και βαριά και τα εχω κόψει. Κανένα τσιγάρο (χασις) είμαι ειλικρινής κανέναν ποτάκι και δεν κάνω τίποτε άλλο να μην φοβάται κανείς. Δεν έχω βοήθεια από κανένα στην οικογένεια μου. Περνάω πολύ δύσκολα. Με αντιμετωπίζουν με φόβο».

Το 2012 υπήρξαν έπαινοι προς την Ελλάδα για την ποινή ρεκόρ που είχε επιβληθεί. Αλλά νωρίτερα φέτος, χωρίς το θέμα να λάβει μεγάλη δημοσιότητα αφέθηκε ελεύθερος, έχοντας εκτίσει λιγότερα από 9 χρόνια από τα 52,5.

Η «Express» τόνιζε ακόμη ότι οι περιοριστικοί όροι δεν του απαγορεύουν «να κυκλοφορεί στους δρόμους και τα μπαρ του νησιού, όπου οι τουρίστες δε γνωρίζουν τα εγκλήματά του και απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές διακοπές τους».

Το 2010, η Αστυνομία αναζητούσε για μέρες τον Δ. Ασπιώτη, υπό την πίεση του πρέσβη της Μεγάλης Βρετανίας. Ο κατηγορούμενος, μετά από 6 μέρες παραδόθηκε παρουσία του δημοσιογράφου του «Corfutvnews», Διονύση Μάμαλου.

Οπως ανέφερε ο κ. Μάμαλος στον «Ε.Κ.», ο Δ. Ασπιώτης «είχε το τηλέφωνό μου και είπε ότι θα παραδοθεί μόνο αν ήταν παρόντες δύο δημοσιογράφοι και μόνο δύο αστυνομικοί, όχι μεγάλος αριθμός ειδικών δυνάμεων της Αστυνομίας».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available