Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Νέας Ιερσέης Cory Booker υποψήφιος για την Προεδρία

Ο κ. Cory Booker (AP Photo/ Cheryl Senter, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο Δημοκρατικός γερουσιαστής της Νέας Ιερσέης, Cory Booker (Κόρι Μπούκερ), ανακοίνωσε επίσημα την υποψηφιότητά του για την Προεδρία των ΗΠΑ το 2020.

Χαρισματικός και προοδευτικός, ο 49χρονος Αφροαμερικανός γερουσιαστής δημοσίευσε ένα βίντεο με μουσική, διάρκειας λίγο παραπάνω από 2 λεπτά, όπου εμφανίζεται ο ίδιος στη Ν.Ι., όπου εκλέγεται, και απευθύνει έκκληση στους Αμερικανούς για ενότητα.

«Η ιστορία του έθνους μας καθορίζεται από τη συλλογική δράση, από τις συνυφασμένες μεταξύ τους μοίρες των σκλάβων και των υπέρμαχων της κατάργησης της δουλείας, εκείνων που γεννήθηκαν εδώ και εκείνων που επέλεξαν την Αμερική ως πατρίδα τους» αναφέρει.

I'm running for president.

I’m running for president. Join me on this journey. corybooker.com

Posted by Cory Booker on Friday, February 1, 2019

Για να υπογραμμίσει τη σημασία αυτής της «συλλογικής» δράσης, ο Μπούκερ επισημαίνει, κατά τη διάρκεια του βίντεο, τις δυσκολίες που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει η οικογένειά του για να βρει στέγη, λόγω του χρώματος του δέρματός τους, προτού μια ομάδα λευκών δικηγόρων κινητοποιηθεί για να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους.

«Άλλαξαν την πορεία ολόκληρης της ζωής μου. Διότι στην Αμερική, το θάρρος είναι μεταδοτικό» λέει ο Δημοκρατικός πολιτικός.

Αν και δεν τον κατονομάζει, ασκεί κριτική στον πρόεδρο Τραμπ.

«Πιστεύω ότι μπορούμε να οικοδομήσουμε μια χώρα όπου κανείς δεν θα είναι ξεχασμένος, κανείς δεν θα μένει πίσω (…) θα κοιτάμε τα πρόσωπα των ηγετών μας στην τηλεόραση και θα νιώθουμε υπερηφάνεια, όχι ντροπή» τονίζει.

«Μαζί, θα υψώσουμε το ανάστημά μας». «Είμαι υποψήφιος για τη θέση του προέδρου των ΗΠΑ» καταλήγει.

Ο Κόρι Μπούκερ είναι ο τελευταίος κατά σειρά Δημοκρατικός και ο τέταρτος κατά σειρά γερουσιαστής που ανακοινώνει ότι θα λάβει μέρος στην κούρσα για τον Λευκό Οίκο.

Ο 49χρονος γερουσιαστής κέρδισε δημόσια προβολή στη μάχη για την υποψηφιότητα του Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο. Ως μέλος της επιτροπής Δικαιοσύνης της Γερουσίας υπήρξε σκληρός επικριτής του συντηρητικού δικαστή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available