Ο Ελληνας έχει ιστορία

Κύριε Διευθυντά,

Είμαι βέβαιος πως ο καλός Θεός της Ρωμιοσύνης είναι κοντά σας και σας προστατεύει όπως και όλους τους αφοσιωμένους στο λειτούργημα που επιτελείτε για τη διαιώνιση της ελληνικής φυλής.

Ο υπερήφανος λαός βροντοφωνάζει στην ιστορία των αιώνων πως ο έχων μηδέν προσφορά κρύβεται κάτω από την ανωνυμία. Είναι ένας επιτυχημένος ψεύτης, δυστυχώς, καλή μας πατρίδα. Ολους αυτούς δεν τα κατάφερες να τους αποβάλεις από την κυψέλη της συστέγασης.

Κρίμα!

Κύριε Διευθυντά, προσφορά του Ελληνα στην πρόοδο της ευλογημένης αυτής χώρας έδωσε την ευκαιρία μέσα σε έναν αιώνα ζωής και το παράδειγμα για του λόγου το αληθές μιλάει από μόνο του.

Αν ο Ελληνας παρασυρθεί από τον νεοέλληνα της πατρίδας θα τα βρει μπαστούνια. Να μην ακολουθήσει την πεπατημένη του εύκολου πλουτισμού.

Θα είναι πολύ δύσκολο ν’ ανακάμψει και να βρεθεί εκεί ψηλά, εκεί που έχεις αναρριχηθεί και σε καμαρώνουμε και περηφανευόμαστε όλοι εμείς για σένα.

Εκεί που έφθασες Ελληνοαμερικανάκι, έφθασες και θα φθάσεις ακόμα πιο ψηλά αν έχεις φωλιάσει μέσα στον ψυχικό σου κόσμο και το κάνεις φως να φωτίζει και να καθοδηγεί την ζωή σου πόσα όμορφα σου χάρισε η καταγωγή σου!

Ελληνοαμερικανόπουλο στο δρόμο της πατρίδος σου συνάντησες Ελληνοαμερικανόπουλο να σε υποδέχεται η πατρίδα του παππού σου. Κάθε μέρα νοιώθεις την αγάπη και την στοργή του συμπατριώτη.

Εχεις την εκκλησία σου και έχεις το σχολείο σου, έχεις τους αγαπημένους σου δάσκαλους που σε μαθαίνουν την ένδοξη Ιστορία σου.

Σε κάθε εκκλησία και σε κάθε σχολείο καλό μου παλικάρι διαβάζεις τους Αγίους και σε κάθε εκκλησία ονόματα ευεργετών που βοηθούν να δημιουργούνται τέτοια όμορφα μνημεία για να μαθαίνουμε αυτούς που προσφέρουν τον σεβασμό στον Θεό και την αγάπη τους στο καλό.

Στην εκκλησία μαθαίνουμε και γράμματα και από τις άγιες μορφές την προσφορά του ανθρώπου στον συνάνθρωπό του.

Οπως κάθε Ιούνιο οι πολλοί άνθρωποι γινόμαστε ευτυχισμένοι χάρις στην ενημέρωση που μας προσφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας».

Κανένας δεν είναι τόσο πολύ κοντά σας όσο η εφημερίδα της Ρωμιοσύνης, Ελληνοαμερικανόπουλα.

Παίρνω το θάρρος να μιλήσω μαζί σας και να σας συγχαρώ για τα επιτεύγματά σας να αναλάβετε και κάτι που χρειάζεται πέρα από την Εκκλησία.

Ο Ελληνισμός χρειάζεται ένα ελληνικό πανεπιστήμιο με ρίζες στη φιλοσοφία του λαού των γνώσεων, μπορείτε!

Η βοήθεια της Ομογένειας θα είναι όπως σε όλες τις περιπτώσεις αυθόρμητη.

Νικόλαος Μουλινός
Wood Side New York, ΝΥ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available