«Καυγάς» του Τζέιμι Ντάιμον με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για το ποιος είναι πιο έξυπνος

O κ. Τζέιμι Ντάιμον. (AP Photo/J. Scott Applewhite, FILE).

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Σε «καυγά» ενεπλάκησαν ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ με τον ελληνικής καταγωγής πρόεδρο και CEO της JPMorgan Chase & Co., Τζέιμι Ντάιμον (Jamie Dimon), για το ποιος είναι πιο έξυπνος.

Ειδικότερα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, νωρίς την Πέμπτη, χλεύασε τον ισχυρισμό του κ. Ντάιμον -ο οποίος χαρακτηρίζεται από το «ΑΡ» ως ο ισχυρότερος τραπεζικός των ΗΠΑ- πως θα μπορούσε να νικήσει τον κ. Τραμπ και ότι είναι το ίδιο σκληρός και πιο έξυπνος από αυτόν.

«Το πρόβλημα με την υποψηφιότητα του τραπεζίτη Τζέιμι Ντάιμον για Πρόεδρος είναι ότι δεν έχει την ικανότητα ή την ‘εξυπνάδα’ και ότι είναι κακός ομιλητής δημόσια και σε νευρικό χάος, κατά τα άλλα είναι υπέροχος. Εκανα πολλούς τραπεζίτες, και άλλους, να φαίνονται πολύ πιο έξυπνοι από ό,τι είναι με τη σπουδαία οικονομική μου πολιτική!», ανέφερε σε tweet του ο κ. Τραμπ.

Φαίνεται πως αυτή ήταν η απάντησή του σε τοποθέτηση του κ. Ντάιμον, που πρώτα μετέδωσε το CNBC την Τετάρτη. Ο ελληνικής καταγωγής τραπεζικός φέρεται να είπε: «Εκτιμώ ότι θα μπορούσα να κερδίσω τον Τραμπ».

«Επειδή είμαι τόσο σκληρός, όσο αυτός, είμαι πιο έξυπνος από αυτόν. Θα είμαι εντάξει», πρόσθεσε. «Θα μπορούσε να με ‘χτυπήσει’ όσο θέλει, δεν θα είχε αποτέλεσμα μαζί μου. Θα έκανα αντεπίθεση αμέσως».

Ακόμη, ο κ. Ντάιμον, άφησε να εννοηθεί, κατά το «ΑΡ», ότι ο δικός του πλούτος αποκτήθηκε και δεν του τον έδωσε ο πατέρας του. Ενα ακόμη «αγκάθι» για τον κ. Τραμπ, σύμφωνα με το άρθρο, καθώς ο πατέρας του, Φρεντ, του έδωσε 1 εκατ. δολάρια χρηματοδότηση, εκατομμύρια δόθηκαν έναντι της μελλοντικής του κληρονομιάς και ένα μερίδιο από την περιουσία σε real estate που είχε.

Ο πρόεδρος και CEO της JPMorgan Chase & Co. άμεσα ανακάλεσε, επεσήμανε το Bloomberg. Η τράπεζα έστειλε δήλωση από τον κ. Ντάιμον στην οποία ανέφερε:

«Δεν έπρεπε να το πω αυτό. Δεν είμαι υποψήφιος για Πρόεδρος. Αποδεικνύει πως δεν θα ήμουν καλός πολιτικός. Απογοητεύομαι επειδή θέλω όλες οι πλευρές να συνεργαστούν για να βοηθήσουν στην επίλυση μεγάλων προβλημάτων».

Ο κ. Ντάιμον, κατά το άρθρο, είναι γνωστός για τις «ωμές» παρεμβάσεις του, ωστόσο αλλάζει απόψεις για τον κ. Τραμπ.

Μετά την ορκωμοσία, είχε πει ότι ο κ. Τραμπ είχε αφυπνίσει τα «ζωώδη ένστικτα» στις ΗΠΑ. Από την άλλη, έχει εξάρει την απορρύθμιση στην αγορά και τη φορολογική πολιτική.

Ο κ. Ντάιμον υπήρξε μέλος του φόρουμ στρατηγικής και πολιτικής -ένα συμβούλιο Αμερικανών ηγετών επιχειρήσεων- αλλά αυτό διαλύθηκε πέρυσι σε σχέση με την πορεία εθνικιστών στο Σάρλοτσβιλ.

Φέτος, ο τραπεζίτης δήλωσε πως η πολιτική της κυβέρνησης να χωρίζει τα παιδιά από τους γονείς στα σύνορα με το Μεξικό ήταν άσπλαχνη. Ο ίδιος έχει ασκήσει κριτική και σε άλλους πολιτικούς, χωρίς να αλλάξει γνώμη.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available