Ο Ζαχαριάδης, οι Πρέσπες και ο Τσίπρας

Κύριε Διευθυντά,

Το όνομα Βίτσι είναι σλαβικό και το ελληνικό είναι Βέρνο, ο Γράμμος ελληνικό και το σλαβικό Γράμμοστα.

Στο ένα βουνό επικράτησε το σλαβικό, στο άλλο το ελληνικό όνομα για να μην έχουν παράπονο οι μπερδεμένες τοπικές εθνότητες.

Η μικρή Πρέσπα είναι ελληνική κατά 90%, με μια μικρή περιοχή αλβανική.

Η μεγάλη Πρέσπα ανήκει στις Ελλάδα, Αλβανία και πρώην Γιουγκοσλαβία, στην οποία ζει ένα είδος πέστροφας, το μοναδικό στον Κόσμο.

Σ’ αυτή την περιοχή όλα μπλέκονται, βουνά, λίμνες, ποτάμι, λαοί, γλώσσες, θρησκείες και τα υπόλοιπα.

Στην περίοδο του Εμφυλίου πολέμου και πολύ πιο πριν, υπήρχε και υπάρχει στην περιοχή μια εθνολογική μειονότητα που αυτοχαρακτηρίζονταν ως Γκρεκομάνοι.

Αλλοι τον αποκαλούν Σλαβομακεδόνες και άλλοι Σλαβόφωνους λόγω της διγλωσσίας τους.

Μετά τη ρήξη του ΚΚΕ με τον Τίτο, ο Ζαχαριάδης (γ.γ. ΚΚΕ) παίρνει την απόφαση να δημιουργήσει έναν πυρήνα κράτους με πιθανότητες να αναγνωρισθεί λόγω της ιδιαίτερης εθνολογικής του σύστασης (μπερδεμάρας).

Αλλάξανε μέχρι ονόματα, ο Γκότσης έγινε Γκότσεφ, ο Μητρόπουλος – Μητρόφσκι κ.λπ., πράγματα που προκαλούν σάλο, με συνέπεια μετά 5 μήνες η «Πενθέκτη σύνοδος» αποκλειστικά από Μακεδόνες, ακυρώνει την ιδέα (λάθος) του Ζαχαριάδη επαναφέροντας και τα ονόματα στην ελληνική τους μορφή.

Μετά 70 και χρόνια, τα αφεντικά του Τσίπρα τον στέλνουν στις Πρέσπες για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αφελών αριστερών και δεξιών, πιστεύοντας ότι ο Τσίπρας είναι πράγματι αριστερός.

Ο αρχιστράτηγος Αλέξανδρος Παπάγος είπε το περίφημο: «Αν αριστερός (κομμουνισμός) σημαίνει βελτίωσιν των βιοτικών συνθηκών του λαού μας, τότε όλοι μας είμαστε αριστεροί, από τον βασιλέα μέχρι τον πιο ταπεινό πολίτη».

Τι βελτίωση (καλυτέρεψε) ο κ. Τσίπρας ως αριστερός;

Ο Μπους Α’ (συγχωρεμένος), άρχισε το παραμύθι των Σκοπίων. Ο Τσίπρας μετά 25 χρόνια συμφωνεί, και μας αυτοπροβάλλεται ως αριστερός, αντιστασιακός, αντικαπιταλιστής, αντιιμπεριαλιστής και με πολλά άλλα αντί.

Σε τι συνίσταται ο πατριωτισμός του πρωθυπουργού μας;

«Ανθρωποι και κυβερνήσεις, ποτέ δεν διδάχτηκαν τίποτα από την Ιστορία, ούτε ποτέ καθόρισαν τη δράση τους επάνω σε αλήθειες και αρχές στηριγμένες σ’ αυτή» Χέγκελ

Καλή Χρονιά!

Χ. Γ. Τσιουρής
Hillsboro, NA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available