Ο θάνατος του Αϊλες αποκαλύπτει ότι το «Fox» βρίσκεται σε σταυροδρόμι

Ο Ρότζερ Αϊλες AP Photo/Reed Saxon.

NEA YOΡΚΗ. Εκ πρώτης όψεως, το «Fox News» που ο Ρότζερ Αϊλες άφησε πίσω του βρίσκεται σε περίοδο ακμής: τα κέρδη του είναι πολύ ισχυρά, ενώ στο μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους οι τηλεθεάσεις του είναι πολύ υψηλές.

Ωστόσο, η κατάσταση για το κανάλι δεν είναι και τόσο ρόδινη. Οι αγωγές και οι καταγγελίες για τη συμπεριφορά του Αϊλες, αλλά και άλλων, αφήνουν ένα μεγάλο σύννεφο πάνω από την τρέχουσα διοίκηση του καναλιού, ενώ οι αλλαγές των παρουσιαστών έχουν κάνει το κανάλι να έχει αποδυναμωθεί.

Οπως εκτιμούν πολλοί, το «Fox» ίσως να μην είναι πολύ το κανάλι με τη μεγάλη επιρροή, αυτή δηλαδή που είχε χτίσει ο ίδιος ο Ρότζερ Αϊλες.

Ο τελευταίος, ο οποίος πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 77 χρόνων, δημιούργησε το «Fox News» το 1996 και ήταν ο κυρίαρχος εκεί για είκοσι ολόκληρα χρόνια, έως το περασμένο καλοκαίρι όταν αναγκάστηκε να το εγκαταλείψει υπό το βάρος κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο Κρις Ρούντι, διευθύνων σύμβουλος της «Newsmax» και φίλος του Αϊλες έως τη στιγμή που δημιούργησε μια ανταγωνιστική εταιρεία, είπε ότι ο Αϊλες του είχε πει κάποια στιγμή πως πίστευε ότι το «Fox» θα διαλυόταν μετά τη φυγή του.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Η μητρική εταιρεία του «Fox», η «21st Century Fox» σε γενικές γραμμές άφησε τους συνεργάτες του Αϊλες στη θέση τους παρά τη φυγή εκείνου, με αποτέλεσμα το κανάλι να δουλεύει με τον τρόπο που είχε συνηθίσει υπό την καθοδήγηση του Αϊλες.

Πάντως, πρόσφατα έφυγε από εκεί το άλλοτε υψηλόβαθμο στέλεχός του, Μπιλ Σάιν, όχι γιατί διατυπώθηκαν κατηγορίες σε βάρος του, αλλά γιατί ηγέρθησαν ερώτημα σχετικά με το τι ακριβώς γνώριζε σχετικά με τη νοσηρή νοοτροπία που είχε αναπτυχθεί στο κανάλι.

Οπως είναι εξάλλου γνωστό, η οικογένεια Μέρντοχ, η οποία ελέγχει το κανάλι, αναγκάστηκε τον περασμένο μήνα να απομακρύνει από αυτό τον παρουσιαστή Μπιλ Ο’Ράιλι ύστερα από τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση που διατυπώθηκαν σε βάρος του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *