Ο κορωνοϊός αποδεκατίζει τα ταξί στη Νέα Υόρκη

Φωτ. αρχείου: Ταξί της Νέας Υόρκης περνά από την Τάιμς Σκουέαρ. (AP/Richard Drew)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΝΥΤ»). Εχουν απομείνει τόσο λίγοι ταξιδιώτες στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Κένεντι», ένα από τα πιο πολυσύχναστα αεροδρόμια στον Κόσμο, που τα ταξί περιμένουν έξι ώρες ή και περισσότερο για έναν μόνο επιβάτη.

Οι εταιρείες ταξί δεν μπορούν πλέον να βρουν αρκετούς οδηγούς για τους στόλους τους, επειδή υπάρχουν πολύ λίγες επιχειρήσεις ανοικτές. Και μερικοί οδηγοί ταξί είναι τόσο φοβισμένοι να μην εκτεθούν στον κορωνοϊό που μένουν στο σπίτι χωρίς να πληρώνουν τους συσσωρευμένους λογαριασμούς τους.

Ολα αυτά σε μια εποχή που πολλοί ιδιοκτήτες ταξί της Νέας Υόρκης βρίσκονται ήδη σε οικονομική καταστροφή αφού είχαν υπογράψει ριψοκίνδυνα δάνεια για να αγοράσουν άδειες ταξί (medallions) -που εκδίδει η πόλη της Νέας Υόρκης προκειμένου να γίνουν ιδιοκτήτες των κίτρινων ταξί- σε τεχνητά διογκωμένες τιμές, με τη διαβεβαίωση της αξίας τους από την επιτροπή της πόλης.

Η βιομηχανία των ταξί ήδη έχει χάσει επιβάτες λόγω της ανόδου των υπηρεσιών Uber, Lyft και των εφαρμογών και έχει προκαλέσει πλήθος αυτοκτονιών από απελπισμένους ιδιοκτήτες ταξί και οδηγούς με σύμβαση μίσθωσης.

Τώρα, οι ιδιοκτήτες και οι οδηγοί ταξί, οι οποίοι μετά βίας τα έβγαζαν πέρα, δήλωσαν ότι η επιβίωσή τους είχε εξατμιστεί, καθώς η πόλη σταμάτησε τη λειτουργία της σε μία προσπάθεια να επιβραδύνει τον κορωνοϊό.

«Οταν πρέπει να περιμένετε έξι ή επτά ώρες για να πάρετε έναν επιβάτη, είναι πραγματικά κακό», δήλωσε ο 66χρονος Mario Darius, ένας ιδιοκτήτης ταξί ο οποίος έχει «κατασκηνώσει» στο αεροδρόμιο «Κένεντι», αφού σε τρεις ημέρες έκανε μόνο τρεις διαδρομές.

Αν και τα στατιστικά για τις διαδρομές των ταξί στον μήνα Μάρτιο δεν είναι ακόμα διαθέσιμα, ορισμένες εταιρείες ταξί, ιδιοκτήτες και οδηγοί δήλωσαν ότι οι διαδρομές τους είχαν βυθιστεί κατά δύο τρίτα.

Η μεγαλύτερη εταιρεία ταξί της Νέας Υόρκης «Metropolitan Taxicab Board of Trade», που εκπροσωπεί τους ιδιοκτήτες 5.500 κίτρινων ταξί, δήλωσε ότι οι διαδρομές είχαν μειωθεί σχεδόν κατά 91% σε σύνολο 20.596 διαδρομών την περασμένη Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή. Αυτό συγκρίνεται με 217.540 συνολικές διαδρομές για τις ίδιες τρεις ημέρες πριν από τρεις εβδομάδες.

Η εταιρεία «New York Taxi Workers Alliance» που αντιπροσωπεύει 21.000 ταξί και οδηγούς μέσω εφαρμογών δήλωσε ότι μια λεπτομερής έρευνα των επτά μελών που είναι οδηγοί ταξί διαπίστωσε ότι κέρδισαν κατά μέσο όρο 368 δολάρια -χωρίς τα έξοδα, φυσικό αέριο ή φόρους- από τις 15 Μαρτίου έως τις 21 Μαρτίου, μείωση 71 τοις εκατό από 1.260 δολάρια δύο εβδομάδες νωρίτερα.

(AP/Kathy Willens, FILE)

Η κα Bhairavi Desai, εκτελεστική διευθύντρια της εταιρείας Alliance, δήλωσε ότι έχει λάβει κλήσεις από δεκάδες οδηγούς ταξί που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν για τα αναγκαία, όπως τα είδη τροφίμων και ιατρικές επισκέψεις.

«Αντιμετωπίζουν άμεση απώλεια εισοδήματος όταν δεν έχουν αποταμιεύσεις να στηριχθούν και ένα αβέβαιο μέλλον ως προς το πότε η οικονομία θα αρχίσει να ανακάμπτει», είπε. «Είναι καταστροφικό, νομίζω ότι είχαμε ήδη πέσει χαμηλά».

Σε ολόκληρη τη χώρα, οι οδηγοί ταξί και οδηγοί μέσω εφαρμογών έχουν δει τη δουλειά τους να εξαφανίζεται σε πόλεις όπως το Σαν Φρανσίσκο, όπου έχουν δοθεί εντολές να απομονωθούν οι άνθρωποι, καθώς και σε άλλες κοινότητες, όπως στο Σικάγο, στη Φιλαδέλφεια και στην Ουάσινγκτον.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί χρειάζονται άμεση βοήθεια για να επιβιώσουν, δήλωσε η κ. Desai, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης δανείων για άτοκα δάνεια που να διατεθούν καθώς και μερικό «κούρεμα» των δανείων που είχαν πάρει για την άδεια ταξί, αλλά και μερικής αναστολής πληρωμών των δανειακών δόσεων. Παρότρυνε επίσης τα κρατικά επιδόματα ανεργίας να επεκταθούν στους οδηγούς ταξί, που θεωρούνται ανεξάρτητοι επιχειρηματίες και δεν πληρούν τις προϋποθέσεις.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής Ταξί και Λιμουζίνων της Νέας Υόρκης, ο οποίος ρυθμίζει τη σχετική αγορά μεταφοράς επιβατών, δήλωσε ότι οι αξιωματούχοι συνεργάζονται με τη βιομηχανία ταξί και κυβερνητικούς οργανισμούς για «ορισμένα υποστηρικτικά μέτρα», αλλά αρνήθηκαν να δώσουν οποιεσδήποτε λεπτομέρειες, καθώς ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο ζητάει ομοσπονδιακή βοήθεια για καταστροφές, που θα δώσει παροχές ανεργίας στους συμβασιούχους εργαζόμενους, συμπεριλαμβανομένων των οδηγών ταξί.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Corey Johnson, Δημοκρατικός που είναι υποψήφιος για δήμαρχος, πρότεινε σχέδιο ανακούφισης ύψους 12 δισ. δολαρίων για επιχειρήσεις και εργαζόμενους που επλήγησαν από τον κορωνοϊό – ο οποίος θα καλύπτει τους οδηγούς οχημάτων μίσθωσης. Το σχέδιο περιλαμβάνει εκτεταμένα επιδόματα ανεργίας και άμεση αποπληρωμή 550 δολαρίων για κάθε ενήλικα και 275 δολάρια για κάθε παιδί.

«Αυτή η κρίση είναι ό,τι δεν έχουμε δει ποτέ πριν», δήλωσε ο κ. Johnson, ο οποίος προσφάτως πήρε πρωτοβουλία για βοήθεια της προβληματικής βιομηχανίας ταξί. «Κάθε Νεοϋορκέζος αγωνίζεται, και οι οδηγοί οχημάτων μίσθωσης είναι μεταξύ των αυτών που έχουν βαρύτερα χτυπηθεί» είπε.

Η Uber και η Lyft αρνήθηκαν αν δημοσιοποιήσουν στατιστικά διαδρομών στη Νέα Υόρκη.

Ο επικεφαλής της Uber, Dara Khosrowshahi, δήλωσε σε τηλεφωνική συνομιλία στις 19 Μαρτίου με τους επενδυτές, ότι οι κρατήσεις για διαδρομές στο Σιάτλ και σε άλλες περιοχές που έχουν πληγεί σκληρά είχαν πέσει κατά 60 έως 70%.

Ο Νίνο Hervias, ιδιοκτήτης ταξί που είναι 61 ετών και είχε πνευμονία πέρυσι, δεν έχει οδηγήσει το ταξί του από τις 17 Μαρτίου. Ο κ. Hervias, ο οποίος έχει δάνειο πάνω από μισό εκατομμύριο δολάρια για την άδεια ταξί, δήλωσε ότι δεν μπορεί να πραγματοποιήσει τις μηνιαίες πληρωμές σε αυτό ή στην υποθήκη στο σπίτι της οικογένειάς του στη Νέα Ιερσέη ή ακόμη και να καλύψει τα καθημερινά έξοδα διαβίωσης. «Εχουμε φαγητό για δύο ακόμη ημέρες», είπε χαρακτηριστικά.

Αλλοι ιδιοκτήτες και οδηγοί ταξί διακινδυνεύουν να δουλεύουν, οπλισμένοι με απολυμαντικό χεριών και απολυμαντικά μαντηλάκια.

Ο Wilfred Fequiere, 64 ετών, που ζει στο Κουίνς και οδηγεί ταξί εδώ και 35 χρόνια, δήλωσε ότι έκανε περί τις 12 διαδρομές την ημέρα. Τώρα, είναι δύο διαδρομές, αν είναι τυχερός, αλλά μερικές φορές καμία. «Πριν δεν ήταν καλό, τώρα είναι χειρότερα», είπε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available