Ο Κόεν έχει δεύτερες σκέψεις για την επικείμενη δημόσια κατάθεσή του στο Κογκρέσο

O κ. Μάικλ Κοέν (AP Photo/Julie Jacobson, File)

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Μάικλ Κόεν πρώην προσωπικός δικηγόρος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχει δεύτερες σκέψεις για την επικείμενη ακρόασή του από επιτροπή του Κογκρέσου τον επόμενο μήνα, προσελκύοντας το ενδιαφέρον της αμερικανικής κοινής γνώμης.

Ο ίδιος φοβάται πως οι διαρκείς φραστικές επιθέσεις του προέδρου Τραμπ σε βάρος του, μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την οικογένειά του, μεταδίδει το ABC News επικαλούμενο πηγές που βρίσκονται κοντά στον Κόεν.

Η ακρόασή του από την Επιτροπή Εποπτείας και Μεταρρυθμίσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων εμφανίζεται να έχει προγραμματιστεί για τις 7 Φεβρουαρίου, ενώ η κατάθεσή του, είναι σήμερα περισσότερο αβέβαιη απ’ ότι είχε διαφανεί όταν ανακοινώθηκε η σχετική ημερομηνία, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Ο Κόεν είχε επίσης και τον ρόλο του μεσάζοντα για τον προέδρο Τραμπ, ενώ σήμερα βρίσκεται στο επίκεντρο της διαρκούς κριτικής του. Ο Κόεν υποστηρίζει ότι οι ισχυρισμοί του Αμερικανού προέδρου είναι αβάσιμοι κι έχουν ως στόχο να τον φοβίσουν.

Παράλληλα, ο Κόεν συζητώντας με φίλους του εξέφρασε την ανησυχία του ότι η επιθετική ρητορική του Τραμπ στην τηλεόραση, αλλά και μέσω του Twitter, μπορεί να προκαλέσει ένα ασταθές ψυχικά πρόσωπο να στοχοποιήσει τον ίδιο ή την οικογένειά του.

Ο Κόεν έχει θορυβηθεί σε τέτοιο βαθμό, που σήμερα διερωτάται αν μία δημόσια ακρόασή του είναι προς το συμφέρον του, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές. Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά του, του έχουν συστήσει να επανεξετάσει το ζήτημα αυτό.

Σε συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο, στο Fox News ο πρόεδρος Τραμπ χαρακτήρισε τον Κόεν ως «αδύναμο» κατηγορώντας τον ότι είπε ψέματα στους ανακριτές, προκειμένου να μειώσει την ποινή του. Ο Αμερικανός πρόεδρος άφησε επίσης να εννοηθεί -χωρίς να παραθέσει αποδείξεις- ότι έχει επιβαρυντικές πληροφορίες για την οικογένεια του Κόεν.

«Ο Κόεν θα πρέπει να δώσει πληροφορίες ίσως για τον πεθερό του, επειδή αυτός είναι ο άνθρωπος για τον οποίο θα πρέπει να ψάξουν» είπε ο Τραμπ στην παρουσιάστρια του FOX News Τζανίν Πιρό. «Αυτός ο άνθρωπος είναι τα χρήματα για την οικογένεια» πρόσθεσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available