Ο Κύπρος Μιχαηλίδης διορίστηκε νέος Αρχηγός της κυπριακής Αστυνομίας από τον Αναστασιάδη

Φωτογραφία: ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΞ

ΛΕΥΚΩΣΙΑ. Νέος Αρχηγός Αστυνομίας διορίζεται ο δεύτερος τη τάξει της Δύναμης, Υπαρχηγός, Κύπρος Μιχαηλίδης, μετά την παύση του Ζαχαρία Χρυσοστόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη στον απόηχο της πολύκροτης υπόθεσης των δολοφονιών πέντε γυναικών και δύο παιδιών από τον 35χρονο κατά συρροή δολοφόνο Νίκο Μεταξά.

Το πρωί ο κ. Μιχαηλίδης μετέβη στο Προεδρικό Μέγαρο όπου ενημερώθηκε σχετικά από τον πρόεδρο Αναστασιάδη.

Την Τρίτη στις 8:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο η τελετή διορισμού του κ. Μιχαηλίδη στη θέση του Αρχηγού Αστυνομίας.

Σημειώνεται ότι ο Κύπρος Μιχαηλίδης αφυπηρετεί κανονικά λίγο πριν το τέλος του χρόνου.

Ο Κύπρος Μιχαηλίδης γεννήθηκε στην Πάφο το 1957.

Από το Δεκέμβρη του 1999, υπηρέτησε με το βαθμό του Υπαστυνόμου, στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου Αστυνομίας, αναλαμβάνοντας ανακριτικά καθήκοντα και διερευνώντας σοβαρότατα εγκλήματα ανά το παγκύπριο.

Έχοντας την εμπειρία στην εξιχνίαση σοβαρών υποθέσεων και αφού παρακολούθησε σωρεία σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό τοποθετήθηκε το ίδιο έτος, στο σημαντικότατο πόστο του Υπεύθυνου του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Επαρχίας Λευκωσίας.

Στις 23/6/2014 τοποθετήθηκε ως Αστυνομικός Διευθυντής Επαρχίας Λεμεσού μέχρι την ημερομηνία προαγωγής του στο βαθμό του Β’ Αρχηγού την 1/3/2016. Από την ίδια ημερομηνία ορίστηκε Β’ Αρχηγός Υποστήριξης, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available