Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ έριξε την πρώτη μπαλιά στο White Sox – Cardinals

Photo credit: 2018 Ron Vesely/Chicago White Sox.

ΣΙΚΑΓΟ. Μετά τη νίκη των Chicago White Sox επί των St. Louis Cardinals, με 4-0 που ήρθε έπειτα από την πρώτη τιμητική μπαλιά που έριξε ο Μητροπολίτης Σικάγου, κ. Ναθαναήλ, στον αγώνα στις 11 Ιουλίου, ο Σεβασμιώτατος, «θα εξετάσει προσκλήσεις για αντίστοιχες μπαλιές από την υπόλοιπη Major League Baseball».

Με εμφανώς ευχάριστη διάθεση και χιούμορ η Μητρόπολη Σικάγο σχολίασε την παρουσία του κ. Ναθαναήλ στον πρόσφατο αγώνα των White Sox με την ευκαιρία της Βραδιάς Ελληνικής Κληρονομιάς (Greek Heritage Night) που διοργάνωσε η AHEPA Chapter 205  και ευχαρίστησε την ομάδα του Σικάγο για την ευγενική φιλοξενία καθώς και τους πιστούς οπαδούς που έδωσαν το «παρών».

Ο κ. Ναθαναήλ, δήλωσε στον «Ε.Κ.» σχετικά: «Με είχε καλέσει η ομάδα White Sox είναι έθιμο αυτό σε κάθε παιχνίδι να πετά κάποιος την πρώτη μπαλιά. Επειδή ήταν η Ελληνική βραδιά και είχαμε έντονη παρουσία της Κοινότητας εκεί, πρότειναν τον Μητροπολίτη τους και δέχθηκα φυσικά με πολλή χαρά. Μου δόθηκε η ευκαιρία να βρίσκομαι με τον κόσμο εκείνη τη στιγμή, κι όχι μόνο στο ναό και στην εκκλησία, αλλά ακόμα και στην μπάλα. Ηταν μία καλή ευκαιρία, περάσαμε ωραία».

Οταν τον ρωτήσαμε τι σας έλεγαν οι νέοι, είπε, «βλέπετε στο Facebook πως αντέδρασαν. Χάρηκαν που είδαν τον Μητροπολίτη τους. Κάποια στιγμή γύρισα σ’ όλο το στάδιο είδα όσους μπορούσα να δω. Είχαμε αρκετές ενορίες, οι πατέρες έφεραν την νεολαία τους. Είδα και τα μέλη της AHEPA στο παιχνίδι, είχαμε παρουσία από διάφορες Οργανώσεις. Παιδιά της Ομογένειας χόρεψαν ελληνικούς χορούς πριν το παιχνίδι, ήταν πολύ όμορφα».

Photo credit: 2018 Ron Vesely/Chicago White Sox.

.

.

Greek Night at White Sox & my parents 1st baseball game⚾

A post shared by Smerna (@zmirnakc) on

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available