Ο Μητροπολίτης Σικάγου Ναθαναήλ τιμά τη μνήμη του προκατόχου του

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ. Φωτογραφία: Νίκος Μαγγίνας / Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο Μητροπολίτης Σικάγου κ. Ναθαναήλ, τιμώντας τη μνήμη και την μακρόχρονη αρχιερατεία του προκατόχου του αείμνηστου Μητροπολίτη Σικάγου Ιακώβου θα τελέσει ετήσιο μνημόσυνο στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στο Pleasant Prairie του Ουισκόνσιν όπου έχει ενταφιασθεί.

Παράλληλα, με επιστολή του καλεί τους ιερείς όλων των κοινοτήτων της επικράτειας της Μητρόπολης Σικάγου να τελέσουν την Κυριακή 3 Ιουνίου μνημόσυνο για την ανάπαυση της ψυχής του Μητροπολίτη Ιακώβου, ενώ καλεί τους πιστούς των κοινοτήτων να συμμετάσχουν.

Στην επιστολή του, ο Μητροπολίτης κ. Ναθαναήλ αναφέρει τα εξής:

«Αγαπητοί πατέρες και αδελφοί,
Αγαπητά τέκνα εν Κυρίω της Ιεράς Μητροπόλεως Σικάγου,
Κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης αυτής περιόδου, με μεγάλη χαρά μοιράζομαι με τον καθένα από σας το Πασχάλιο μήνυμα:
Χριστός Ανέστη! Αληθώς Ανέστη!

Χαιρετώντας ο ένας τον άλλο με αυτό τον ελπιδοφόρο χαιρετισμό επιβεβαιώνουμε την παρουσία του Θείου Φωτός στον κόσμο και μαρτυρούμε τη νίκη του Χριστού κατά του θανάτου. Οπως ο Απόστολος Παύλος συνοψίζει στην Α΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του ‘ει γαρ πιστεύομεν ότι Ιησούς απέθανε και Ανέστη, ούτω και ο Θεός τους κοιμηθέντας διά του Ιησού άξει συν αυτώ’ (Α΄ Θεσ., 4, 14). Η υπόσχεση για τη δική μας Ανάσταση έχει αναπαύσει τις πονεμένες και θλιμμένες καρδιές για δύο χιλιετίες.

Κατά τη διάρκεια του παρελθόντος έτους θρηνήσαμε τον θάνατο του Μητροπολίτου Ιακώβου, ο οποίος υπηρέτησε την Ιερά Μητρόπολη Σικάγου ως Ποιμενάρχης και Πατέρας με χριστιανική αγάπη και αξιοπρέπεια για περισσότερο από 38 χρόνια.

Ως μια προσπάθεια παρηγορίας της θλίψης και του πένθους μας και ως μια ευκαιρία να προσευχηθούμε για την ψυχή του μακαριστού Μητροπολίτου Ιακώβου, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και ακολούθως το επίσημο Αρχιερατικό Μνημόσυνο, το Σάββατο 2 Ιουνίου, ώρα 7:00 π.μ., στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου στο Pleasant Prairie του Wisconsin, όπου και είναι ενταφιασμένος ο μακαριστός Ιεράρχης.

Επιπλέον, την Κυριακή 3 Ιουνίου, μετά τη Θεία Λειτουργία, θα τελεστεί Μνημόσυνο σε κάθε ενορία μας, το οποίο θα παράσχει την ευκαιρία σε όλη την οικογένεια της Μητροπόλεως Σικάγου να προσευχηθεί για την ανάπαυση της ψυχής του Μητροπολίτου Ιακώβου. Σας καλώ όλους να συμμετάσχετε και στις δύο αυτές ιδιαίτερες ημέρες».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available