Ο Τζο Μπάιντεν απαντά στις κατηγορίες για τη συμπεριφορά του έναντι γυναικών

Ο κ. Τζο Μπάιντεν (AP Photo/Andrew Harnik, File)

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν (Joe Biden), δήλωσε την Κυριακή ότι δεν πιστεύει πως έχει ποτέ φερθεί με μη κατάλληλο τρόπο προς γυναίκες, αλλά θα «ακούσει με σεβασμό» ό,τι έχουν να του προσάψουν πως έκανε.

Ο κ. Μπάιντεν, ο οποίος δεν έχει ακόμη ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος για το χρίσμα των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές του 2020, έδωσε στη δημοσιότητα δήλωσή του σε απάντηση των κατηγοριών μιας πολιτικού από τη Νεβάδα, ότι την φίλησε στο πίσω μέρος της κεφαλής της το 2014, κάτι που την έκανε να νιώσει άβολα.

«Κατά τη διάρκεια των πολλών ετών που συμμετέχω σε εκστρατείες και στον δημόσιο βίο, έχω ανταλλάξει αμέτρητες χειραψίες, αγκαλιές, χειρονομίες στοργής, υποστήριξης και ενθάρρυνσης. Και ούτε μία φορά, ποτέ, δεν θεώρησα ότι ενήργησα απρεπώς. Αν υπονοείται ότι έπραξα κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα το ακούσω με σεβασμό. Ομως δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μου», ανέφερε.

Οι κατηγορίες έγιναν σε άρθρο του «New York Magazine», το οποίο έγραψε η Λούσι Φλόρες (Lucy Flores), πρώην μέλος της πολιτειακής Βουλής της Νεβάδα και υποψήφια των Δημοκρατικών το 2014 για αντικυβερνήτης της Πολιτείας.

Η σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Κελιάν Κόνγουεϊ, δεν έχασε την ευκαιρία πάντως και σχολίασε ότι η Φλόρες ήταν «αρκετά τολμηρή» να «πάει εναντίον των υψηλότερων κλιμακίων του πολιτικού της κόμματος» με τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι ο Μπάιντεν θα πρέπει να σκεφτεί να ζητήσει συγγνώμη.

Στην ανακοίνωσή του ο Μπάιντεν τόνισε: «Μπορεί να μην θυμάμαι αυτές τις στιγμές κατά τον ίδιο τρόπο και να εκπλήσσομαι με αυτά που ακούω. Ομως έχουμε φτάσει σε μια σημαντική ώρα, όπου οι γυναίκες αισθάνονται ότι μπορούν και πρέπει να αφηγηθούν τις εμπειρίες τους και οι άνδρες να δώσουν προσοχή. Και εγώ θα το κάνω».

Η Φλόρες, που στις προεδρικές εκλογές του 2016 στήριξε τον Μπέρνι Σάντερς και το Σάββατο βρέθηκε στην έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Μπέτο Ο’ Ρουρκ, τόνισε ότι η δήλωση του Μπάιντεν δεν αρκεί.

Παραδέχτηκε χωρίς περιστροφές ότι μίλησε τώρα για το θέμα επειδή ο πρώην αντιπρόεδρος εξετάζει την πιθανότητα να δηλώσει και αυτός υποψηφιότητα για το χρίσμα των Δημοκρατικών, εκτιμώντας ότι αυτό που συνέβη με την ίδια δεν ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό και ότι θα έπρεπε να αποκλειστεί, εξαιτίας της συμπεριφοράς του απέναντι στις γυναίκες.

«Θέλω να αλλάξει συμπεριφορά. Θέλω να παραδεχτεί ότι ήταν λάθος», είπε μιλώντας στην εκπομπή «State of the Union» του τηλεοπτικού δικτύου «CNN».

H καταγγελία της πολιτικού από την Νεβάδα έκανε κάποιους Δημοκρατικούς να αναρωτηθούν εάν ο 76χρονος πολιτικός θα επιδιώξει ή όχι να μετάσχει στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 characters available